Sverker Olofssons ilska efter SVT:s besked: ”Väldigt, väldigt sorgligt”

Sverker Olofsson skräder inte orden.

Sverker Olofssons frustration var påtaglig – och han berättade för arbetsgivaren SVT exakt hur han kände.
Är det något vi vet om Sverker Olofsson, så är det att han inte skräder orden när han konfronteras med något han tycker är fel. Så det var inte konstigt att han sa exakt vad han tyckte då SVT bestämde sig för att lägga ner konsumentprogrammet “Plus” förra sommaren.
Sverker Olofsson programledde “Plus” i 23 år och förknippas starkt med programmets fokus på konsumenträttigheter och den röda soptunnan som var en del av rekvisitan.
– Det är så jävla mycket jag känner. Det är väldigt, väldigt sorgligt, sa han till SVT Nyheter efter beskedet om nedläggningen.
Han menade att program som “Plus” är viktigare än någonsin:
– Samhället har blivit mer och mer komplicerat och cyniskt, därför finns det ett ännu större behov av ett hårdhänt och tydligt konsumentprogram, sa han.

Sverker Olofsson: “För mig är det en gåta”

Han kunde inte förstå varför just “Plus” lades ner.
– För mig är det en gåta. Är man inte nöjd med det nuvarande programmet tycker jag man ska vässa det istället för att lägga ner. Jag skulle bli väldigt besviken om ledningen i Umeå inte för ett helvetes liv över att det här projektet läggs ner.
Sverker Olofsson har berättat för Expressen om livet utanför rampljuset. Bland annat lägger han fokus på att hålla sig i form:

– Jag tror att det handlar om att jag har en jävla tur. Jag mår förjävla bra alltså. Men jag rör mig väldigt mycket och det är ett tips. Här hemma har jag en slinga som går runt älven som är 11 kilometer och den går jag ofta. Jag har bestämt mig för att jag ska gå den 100 gånger per år så jag går drygt 100 mil per år.

Foto: TT