Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

SVT ändrar helt i Mästarnas mästare: "Otrolig skillnad"

04 feb, 2024, 17:00 
Mästarnas mästare är tillbaka – och nu bekräftar programledaren Micke Leijnegard stora förändringen.
Annons

Mästarnas mästare är vid det här laget som ett självspelande piano. Nu är programmet tillbaka med en 16:e säsong – och den här gången med idrottsprofiler som Anja Pärson och Tony Rickardsson.

5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

Men bara för att ett program är ett väloljat maskiner, innebär det inte att man måste serva lite mellan varven. Därför har det nu skett en större förändring, något som programledaren Micke Leijnegard bekräftar för Svensk Damtidning.

– De tre första åren hade vi ju alla på plats samtidigt, sen fjärde året gick vi över till att köra två grupper för att det var så svårt att få vissa med småbarn att vara borta en hel månad, säger Micke Leijnegard.

Annons
Mästarnas Mästare
Mästarnas mästare är tillbaka i SVT – och det med en stor förändring!SVT

Micke om förändringen

För gruppdynamiken har det nygamla upplägget varit så mycket bättre, berättar Micke, och gruppen i årets säsong bjuder på en sådan kemi att han själv är förvånad över hur bra det kan bli.

– Det är en sån otrolig skillnad i energi och de har verkligen roligt i huset. En fantastisk cast. Sånt vet man aldrig innan, men det var som ett stort kompisgäng som älskade varann och ingen ville åka hem, säger han.

”Blev förälskad”

Redan när gruppen samlades på Arlanda kunde produktionen glädjas åt hur glada de verkade vara. Enligt Micke var kemin omedelbar och via kollegor fick han höra att gruppen njöt av varandras sällskap.

Annons

– Jag tror Anja och Tony Rickardsson träffats tidigare, men i övrigt hade ingen träffats. Det var lite som att åka på kollo eller en stor VM-turnering och träffa en massa nytt folk. De verkade ha the time of their life.

Själv är han mer än nöjd med inspelningen.

– Jag har gjort detta i 16 år nu och det här var som en nystart. Jag blev förälskad i Mästarnas mästare igen, efter ett långt äktenskap.

Micke Leijnegard
Micke Leijnegard.SVT

Foto: SVT

Annons