SVT ändrar i Allsången: "jag längtar"

15 jun, 2022, 15:00 
AvElham Mohamed
Sanna Nielsen, Allsång på Skansen
Det folkkära SVT-programmet Allsång på Skansen har haft många folkkära artister som gästat genom åren. Men i år finns det en ändring!
Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

SVTs Allsång på Skansen har blivit något av en sommarfavorit för många

Programmet har genom åren haft flera olika programledare och ännu fler artister. Bland dessa återfinns Carola, Håkan Hellström och Sanna Nielsen.

Carola Häggkvist är en av artisterna på SVT-programmet Allsång på Skansen 2019
Carola Häggkvist på Allsångsscenen år 2019.

Varje säsong får även en artist äran att ta över allsångsscenen, och i förlängningen även publiken. Efter programmet lämnas allsångsscenen över till artisten som då spelar sin egna musik.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Förra året välkomnades Benjamin Ingrosso till scenen och hans konsert hyllades enormt både bland publiken men också på sociala medier.

– Det är bara sjukt, helt galet, sade artisten efter programmet.

Ändringen för i år

Den här säsongen är det ingen mindre än Molly Sandén som fått det ärofyllda uppdraget att ta över Skansen med sin musik.

– Jag lovar att bjuda på en oförglömlig kväll med hela känslospektrat inkluderat och kanske får jag med mig några gäster också som kryddar kvällen lite extra. Tänk att det är min tur nu. Jag längtar, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

Molly Sandén spelar under musikfestivalen Brännbollsyran i Umeå
Molly Sandén tidigare i år när hon spelade på musikfestivalen Brännbollsyran i Umeå

Det är inte första gången hon intar scenen på Skansen utan gjorde sin debut för 10 år sedan.

Annons

– 2012 medverkade jag i Allsång på Skansen för första gången. Att få äga kvällen totalt, tio år senare, känns så mäktigt, säger hon i pressmeddelandet.

Den första Allsångsscenen är din sändes år 2012 och då var det den folkkära Tomas Ledin som fick premierade konceptet. Sedan dess har även artister som Lena Philipsson, Orup och Laleh bjudit på musik, hemliga artister och självklart allsång på Skansen.

Foto: TT

Annons