Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT anmälda efter Carina Bergs beteende i sändning: "Tycker ni borde granska"

29 feb, 2024, 12:00 
Pernilla Albinsson
Carina Berg i Melodifestivalen
TT.
Carina Berg har upprört tittarna under sin tid som programledare för Melodifestivalen.
Annons

Årets upplaga av Melodifestivalen är i full gång. På lördag är det den femte och sista deltävlingen, efter det får vi veta vilka alternativ som finns till att företräda oss i Eurovision som ju i år är i Malmö.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Carina Berg är programledaren som styrt skutan i år med Björn Gustafsson vid sin sida. Något som både hyllats och kritiserats under programmets gång.

Det finns några tittare som tar sin kritik framför TV-skärmen steget längre och anmäler de delar de inte tycker om till Granskningsnämnden för radio och tv, något som uppmärksammats av Aftonbladet.

Politiskt ställningstagande och reklam

En tittare har anmält Carina efter att i den fjärde deltävlingen, enligt tittaren, tagit politiskt ställningstagande. Det var när Dotter gestikulerade och gjorde hjärttecken som Carina skämtsamt tolkade som att artisten uppmanade publiken till att källsortera, vilket inte uppskattats.

Christine Meltzer, Carina Berg och Carolina Gynning under lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen 2024
Att Carolina Gynning fick medverka var inte uppskattat av vissa tittare.Johan Nilsson/TT

Berg har också blivit kritiserad för att göra reklam för olika saker under sin tid som programledare. En tittare ifrågasätter att Carolina Gynning bjöds in till programmet. Detta eftersom de gör en podcast tillsammans och det då kan tolkas som att göra reklam för den.

Annons

Tittare har också upprörts över att loggor syns i programmet. Det har gjorts anmälningar om hotells loggor, datorers loggor och loggan på ett pingisbord. ”Dessa är regelbrott jag tycker att ni bör granska”, skriver anmälaren till Granskningsnämnden.

Kräver att programledaren byts ut

Programledaren har också anmälts för att vara för tråkig. Tittaren som gjort anmälan ifrågasätter därefter hela Melodifestivalen och det faktum att det finansieras via skatten.

Dessutom har Carina kommit med helt felaktiga påståenden, enligt en annan tittare. Det var när programledaren i öppningsnumret för den första deltävlingen sjöng att jordens undergång var nära, men att folket trots det borde få ha kul med Mello.

Detta reagerade tittaren starkt på som i sin anmälan skriver att det är "ett helt felaktigt påstående". Anmälaren ifrågasätter även hur SVT kan göra ett sådant nummer i ett program som ses av många barn som "redan har en sviktande framtidstro".

Foto: TT.

Annons