Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT avslöjar detaljer om På spåret-finalen – innan premiären ens varit

03 nov, 2023, 18:00 
På spåret-finalen har inte spelats in, bekräftar SVT för Svensk Damtidning.
Annons

På spåret är äntligen tillbaka i tv-tablån. Nu får alla svenskar återigen chansen att visa sina geografiska kunskaper, besöka olika delar av världen och ta del av det kampmoment som utspelar sig i burarna.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Än en gång är det Kristian Luuk som kommer med ledtrådarna. Vid sin sida har han i sedvanlig ordning den ständige parhästen Fredrik Lindström, som brukar flika in lite expertutlåtanden mellan varven.

Ja, nu är det dags att komma med nya resmål, nya deltagare och nya husband, som alla ska försöka se till att skapa en gemytlig upplevelse och få tv-publiken att applådera frenetiskt hemma i tv-sofforna.

Annons

SVT:s avslöjande om På spåret-finalen 2023

Ifjol blev det en nervkittlande final mellan Marie Agerhäll och Fritte Fritzson och Jonathan Unge och Cecilia Düringer. Där drog det förstnämnda paret det längsta strået och kammade hem den prestigefyllda segern.

Vem som vinner i år vet ingen. Inte ens SVT har koll, eftersom det sista avsnittet inte har spelats in ännu. Det berättar programmets producent Martin Sundborn för Svensk Damtidning.

– Jag kan säga att det varit väldigt jämna matcher, vilket det inte alltid blir. I år kommer det vara jämna lag, duktiga och roliga lag. Sista avsnittet spelas in på torsdag, 9 november.

Marie Agerhäll och Fritte Fritzson i På spåret
Fritte Fritzson och Marie Agerhäll vann På spåret 2023.

Därför vågar SVT inte ändra i programmet

Det betyder alltså att man hinner lägga premiären bakom sig innan Kristian Luuk, och alla andra som jobbar med programmet, får veta vilket par som kammar hem På spåret 2023.

Annons

Tittarna får vänta längre än så. Räkna med att det kommer vara stort hemlighetsmakeri fram tills sista avsnittet – och räkna med att På spåret kommer att vara sig likt.

–När vi ändrar så ändrar vi lite i taget, annars blir det stora konsekvenser och folk börjar tycka och tänka om det. Vi är försiktiga, säger Martin Sundborn.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström
Kristian Luuk och Fredrik Lindström är tillbaka i På spåret.

Foto: TT

Annons