Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT bekräftar: Ändringen för Sanna Nielsen i Allsång på Skansen – bara dagar innan avhoppet

12 aug, 2022, 08:30 
Sanna Nielsen i Allsång på Skansen 2022

Kanalen meddelar beslutet för programledaren.

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Efter sju år på Sollidenscenen på Djurgården i Stockholm är det dags för programledaren Sanna Nielsen att lämna över fanan till nästa stjärna i Allsång på Skansen. Det meddelade hon strax innan årets premiär, och det har gjort säsongen känslofylld från start till slut.

På tisdag är det dags för säsongen att gå i mål, och Sanna sjunger in sensommarkvällen för sista gången. Men det kommer inte vara som tidigare avsnitt – en händelse sticker ut.

Favoriten uttalar sig

Att Sanna väljer att lämna programmet kom som en chock, och det var inte en omtyckt nyhet. Under sina år på scenen kan man minst sagt konstatera att sångerskan gjort avtryck, och nästan blivit synonym med Allsången.

Vem som ska ersätta henne, ja, det förblir ett mysterium. Men spekulationerna vet inga gränser, och enligt spelsajter finns det kandidater som är mer troliga än andra att bjuda upp till sång.

Annons

När Aftonbladet tog pulsen hos sina läsare stod en favorit ut, sångfågeln Sarah Dawn Finer. Lyckan vart dock kortvarig, då hon satte punkt för alla rykten och önskemål.

– Jag har fått frågan ett par gånger för ett antal år sen. Det kändes inte rätt just då, och jag ångrar inte det. Allt har sin tid. Så, tack Aftonbladets läsare, men det är inte jag som sätter på mig Sannas klackar nästa år. Skulle inte ens bli lång nog även om jag försökte, skriver hon i ett meddelande till tidningen.

Sarah Dawn Finer
Alltså inte den nya Allsångsledaren.

"Historisk kväll"

Men än är det inte dags att fundera på avbytare, Sanna har ju faktiskt en hel timme på Skansen kvar. Och mer än det, ska det visa sig. Egentligen är det ju slutsjunget för henne efter 21.00, men inte denna gång!

Annons

Efter sändningarna har utvalda artister fått fortsätta Allsången på SVT Play, och nu har turen kommit till ingen mindre än Sanna Nielsen själv.

– Det blir en historisk kväll när fantastiska Sanna Nielsen efter sju år säger hej då till Allsång på Skansen tillsammans med underbara artister. Naturligtvis är det Sanna själv som i den Play-exklusiva delen fortsätter finalkvällen med några utvalda favoriter, säger Per Rådelius, exekutiv producent och projektledare i ett pressmeddelande.

Det sista avsnittet får vi alltså se ännu mer Sanna i rutan! Beslutet har minst sagt gått hem i stugorna.

"Har verkligen hoppats på att Sanna skulle få play-förlängningen på tisdag och nu fick jag veta att hon ska ha den, är så glad" Skriver ett Sanna Nielsen-fan på Instagram.

Sanna Nielsen under det nästsista avsnittet av Allsång på Skansen 2022
Nästa vecka blir det extra mycket Sanna!

Foto: TT

Annons