Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT bekräftar: Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider – ersätts av dansk stjärnkock

21 apr, 2023, 09:22 

Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider i SVT.

Annons

Stjärnkocken Tareq Taylor har seglat upp som en riktig folkkär profil. Han har förärats med det hedersamma uppdraget som julvärd i SVT och de senaste åren synts i en rad diverse program.

Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tvBrand logo
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tv

Främst är han kanske känd för sin medverkan i SVT:s Trädgårdstider, som han varit en del av i hela 15 år. Men nu tackar han för sig och lämnar över stafettpinnen till den danska stjärnkocken Adam Amann.

– Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna, säger Tareq Taylor.

Annons
Tareq Taylor i Trädgårdstider
Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider.

Ersätts av Adam Amann

Just nu pågår inspelningen av nästa års säsong. Adam Amann är redan på plats för att axla rollen som nya Tareq. På sitt CV ryms flera säsonger av programmet Madmagasinet, kokböcker och till vardags driver han sex restauranger i Köpenhamn.

- Utöver mitt professionella arbete i köket har jag själv en stor passion för livet i trädgården och för att odla mina egna grönsaker och växter. Jag ser också mycket fram emot att tillsammans med tittarna laga en mängd underbara rätter och jag kan lova att säsongens färska grönsaker och örter kommer att vara det dominerande fokuset.

Annons

– Kombinerat med överraskande smaker och en enkelhet som är lätt att inspireras av och efterlikna i sitt eget kök, säger Adam Amann.

Pernilla Månsson Colt: ”Jättespännande”

Pernilla Månsson Colt har i flera år kamperat vid Tareqs sida. Nu får hon in en ny kollega och hon tror att Adam kommer passa alldeles utmärkt i den nya rollen.

- Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger hon.

Tareq i Trädgårdstider
Tareq Taylor i Trädgårdstider.

Foto: TT

Annons