Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT fick avbryta inspelningen med Jill omedelbart – bekräftar problemen

29 maj, 2024, 14:00 
Jill Johnson hade stora problem under SVT-inspelningen.
Annons
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias

Jill Johnson är en av Sveriges mest folkkära artister. Under åren har hon gjort stor succé i Melodifestivalen och även gjort sig en karriär i den amerikanska sångstaden Nashville.

Där har även svenska tittarna fått följa hennes vardag i Jills veranda, SVT-programmet där hon gästas av en svensk kändis, visar upp Nashville och sjunger lite sånger.

Programmet har rullat sedan 2013 och har kommit att bli ett av SVT:s mest uppskattade program. Mycket av det kan man tacka den karismatiska sångfågeln Jill för.

Annons
Jill Johnson
Jill Johnson och programmet Jills veranda har rullat i SVT sedan 2013.Pontus Lundahl/TT

SVT fick avbryta allt

Men bakom kulisserna har det varit rätt kämpigt i perioder. För fem år sedan började hon märka av symtomen på förklimakteriet, något som påverkade inspelningarna av Jills veranda.

I en intervju med Femina avslöjar artisten att det var så pass jobbigt att SVT flera gånger tvingades avbryta inspelningarna.

– Var tjugonde minut var vi tvungna att sluta filma för att jag höll på att dö. Det var verkligen jobbigt, säger Jill Johnson.

Annons

Jill Johnson: ”Inte klokt”

I tre års tid sökte hon vård för att få bukt med problemen. På kvinnokliniken på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg var det plötsligt någon som förstod henne och kunde konstatera att det rörde sig om förklimakteriet.

– Det är ju inte klokt egentligen vad vi utsätts för. Menstruation, graviditet, förlossning och sedan en amningsperiod. Och så gör man det några gånger med sin kropp och sedan när man är klar och äntligen ska få slappna av så kommer det här, säger Jill och fortsätter:

Annons

– Jag fick inte mer än fem år från sista amning till att förklimakteriet började. Vilka fantastiska varelser vi kvinnor är, och tänk att vi med allt detta har en partner, karriär och heltidsjobb.

Jill Johnson
Jill Johnson berättar om tuffa inspelningsperioden.Janne Danielsson JAD

Foto: TT

Annons