Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-ikonen Kjell Andersson har dött, 73 år gammal – sörjs av familj och kollegor

16 mar, 2022, 19:30 
AvIndra Nordemar

Kjell Andersson är död, uppger SVT. Han blev 73 år gammal.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2021Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2021

Kjell Andersson har gått bort efter 73 år i jordelivet. Under hela 46 år, mellan 1970 och 2015, arbetade han för SVT och var en av tv-sportens nyckelpersoner.

Genom åren har han haft många roller inom sportredaktionen, både som reporter, programledare och som chef. Nu sörjs han djupt av sina kollegor, vänner och familj.

– Det är en stor saknad. Jag tänker framför allt på hans familj och tre barn och fru som han höll väldigt högt. Han var väldigt engagerad i sitt jobb men familjen var ändå det stora för honom, säger SVT-profilen Mats Nyström till Expressen.

SVT:s sportikon Kjell Andersson är död

Många förknippar Kjell Andersson till Lilla Sportspegeln, då det var han som satt i studion när det hade premiär 1983. Han var även en del av redaktionen som startade Sportnytt, som än i dag är en av SVT:s mest självklara sportbevakningar. Onsdagskvällens sändning kommer därför att tillägnas honom.

– För oss på redaktionen var han en väldigt engagerad chef och en ambassadör för reportageberättandet och direktsänd sport, säger sportchefen Åsa Edlund Jönsson till Expressen och fortsätter:

– För många av våra tittare är han den här personen som var programledare för Sportnytt och Sportspegeln, och han kommenterade också många klassiska idrottstävlingar. Jag tänker till exempel på Thomas Wassbergs hundradelsstrid med Juha Mieto i Lake Placid-OS 1980.

Foto: TT

Annons