SVT överraskar! Skådespelaren Reine Brynolfsson läser Nyårsklockan

Reine Brynolfsson läser nyårsklockan

Christine Olsson/TT

Reine Brynolfsson, 68, ringer in det nya året under Nyårsfirandet på Skansen. Skådespelarens egna ord om det ärofyllda uppdraget.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

Det blir skådespelaren Reine Brynolfsson, 68, som hjälper tittarna att ringa in det nya året. Den 31 december hör vi honom läsa Lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan, skriver SVT i ett pressmeddelande.

”Jag blev glad och hedrad av att få frågan om att läsa Nyårsklockan. Det känns speciellt att föra traditionen vidare och jag ska göra mitt bästa. Jag tycker mycket om Lord Tennysons dikt och den har ett budskap som är ständigt aktuellt, ett budskap som ger hopp om framtiden”, säger Reine Brynolfsson i ett pressmeddelande.

Han tar därmed över stafettpinnen efter skådespelarkollegan Sofia Helin, som fick uppdraget att säga adjö till covidåret 2020.

– Jag tror att dikten rymmer mycket av det som vi alla funderar på i den här svåra tiden. Hur ska det gå? Vad kan vi göra? Den talar om en ljus framtid då vi kommer lämna det mörka som varit bakom oss. Då vi kommer kunna gå vidare trots allt. Kanske lite klokare, kanske med större omsorg om varandra, sa Helin då om Lord Tennysons klassiska dikt ”Ring klocka ring”.

Det är över 100 år sedan man började läsa Nyårsklockan under Skansens nyårsfirande.

Foto: TT