SVT-profilen drabbad av hjärnblödning – placerad i respirator

Den populära programledaren Inge Ljung Olsson har varit med om en obehaglig sjukdom!

Inget är som det brukar i år men för SVT-profilen Inger Ljung Olsson, 53, har det varit extra tufft. Det är inte bara corona som har påverkat hennes vardag, utan även en hjärnblödning, något hon skriver om i ett inlägg på Facebook.

”Vilket år. Dels en pandemi och med den en massa tråkiga konsekvenser, som påverkar oss alla eller många. Men livet pågår ändå. För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning.”

Som tur var agerade hennes make snabbt och hon var på väg till sjukhus i en akutbil inom loppet av några minuter. Hon beskriver att hon nu har en delad erfarenhet med alla coronapatienter, nämligen att ligga i respirator, något hon ”inte önskar sin värsta fiende”.

Inger Ljung Olsson har haft en tuff sommar, men som tur är är hon på bättringsvägen! Foto: Janne Danielsson/SVT

Mår bättre – men återhämtningen går långsamt

Expressen har varit i kontakt med Inger via sms, som tryggt försäkrar att hon har börjat återhämta sig, men att det inte på långa vägar är över än.

”Jag mår bättre, men det är en lång väg tillbaka”

Inger är journalist och programledare och är kanske mest känd för SVT:s Go’kväll. Nu för tiden bor hon i Umeå, och det var även där hon befann sig när hon insjuknade i hjärnblödning. Vi hoppas Inger mår bra trots omständigheterna och att allt snart återgår till det normala!