Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen ersatt efter alla älskade år i tv-rutan – abrupta beslutet

01 mar, 2024, 11:52 
Louise Wibergh Lenti
Den stora ändringen i det populära programmet – en ny era är inledd.
Annons
Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera årBrand logo
Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera år

Fråga doktorn är det populära hälsoprogrammet hos SVT som har folkbildat svenskarna sedan 2003. Husläkaren i programmet var länge Gunilla Hasselgren som sedan byttes ut av Karin Granberg 2018.

Karin har sedan dess varit den trygga doktorn som tittarna kunnat anförtro sig till och lita på. Sen kom kallduschen.

"Har varit ångestladdat"

Det var i början av året som den stora chocken kom – Karin Granberg skulle lämna Fråga doktorn.

– Det har varit lite ångestladdat med det kommer att bli bra. Det kommer att ge mer frihet till andra prioriteringar. Det är tråkigt men var sak har sin tid. Jag önskar min efterträdare all lycka, berättar Karin för Norran.

I december gjorde hon sin sista direktsändning och det sista programmet hon medverkade i sändes i slutet av året. Till Norran är Karin tydlig med att beslutet att lämna var helt och hållet hennes eget:

Annons

– All tv ser över sina prioriteringar men det har inget med mitt beslut att göra eller vår relation. Det är ett beslut som vuxit fram och det är olika anledningar till att jag kände att det nu är dags. Mitt kontrakt gick ut vid årsskiftet och jag hade tänkt fortsätta men förutsättningarna ändrades, säger hon.

Vidare berättar hon att hon nu har sex barnbarn och ett sjunde på väg vilket också varit en bidragande faktor. Hon vill ha mer tid åt familjen helt enkelt!

På tal om familjen meddelar Nöjeslivet att Karin dessutom nyligen har förlovat sig med kärleken Nic från Australien vilket också är en faktor till hennes till synes hastiga beslut.

Han blir nya doktorn

Under måndagen kunde vi se debuten för den nya doktorn i det populära programmet – den före detta hockeyspelaren Jens Persson.

Annons

Jens spelade förr hockey i Umeås Björklöven men är sedan 11 år tillbaka utbildad läkare och har de senaste 4 åren varit distriktsläkare i Umeå. Det passar ju faktiskt alldeles utmärkt med tanke på att Fråga doktorn spelas in i just björkarnas stad Umeå!

– Jag var inte tillräckligt bra för att kunna leva på hockeyn, men jag har alltid tyckt biologi är roligt, därför blev jag läkare, berättar Jens för Aftonbladet.

Här har vi nya doktorn – Jens Persson.SVT / Sissela Winberg

Även om Jens inte har alltför stor vana vid den här typen av tv-inspelningar blev hans premiäravsnitt omtyckt av tittarna. Planen är att han ska medverka i 7-8 avsnitt under våren för prova på den nya rollen.

Foto: TT

Annons