Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen kräver att Jessica Almenäs sparkas från Love is Blind: "Jag är rasande"

30 jan, 2024, 09:22 
Jessica Almenäs i Love is Blind
Jessica Almenäs får tuff kritik från en SVT-profil efter sista avsnittet av Love is Blind.
Annons

Jessica Almenäs har fått en riktig storhit med Love is Blind. Det är tveklöst de senaste veckornas mest omtalade tv-program – och även i utlandet har man fattat tycke för den svenska versionen av det internationella konceptet.

Jessica har fått mycket beröm för sina insatser som programledare, speciellt för återföreningsavsnittet. Det är då deltagarna träffat Jessica och tv-teamet ett år senare, för att se hur deras kärleksrelationer utvecklats.

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Jessica Almenäs får kritik för insatsen i Love is Blind

Så här lät det på Twitter från de utländska tittarna.

Jessica Almenäs
Jessica levde sig verkligen in i sin roll som programledare.

"Vem den här programledaren än är så borde hon programleda varenda program. Hon går rakt på sak, tar inte plats själv och frågar frågorna som tittarna vill ha svar på", skriver en användare.

Annons

"Netflix, jag startar ett upprop för att få den svenska Love is Blind-programledaren att styra upp den amerikanska versionen, den här kvinnan hade en uppgift under återföreningen och hon levererade", skriver en annan.

"Hon har elegansen, frågade rätt frågor och pressade deltagarna utan att få dem att känna sig obekväma. Bästa återföreningsavsnittet någonsin!", skriver en tredje.

Men alla är inte lika imponerade av Jessica. Medieprofilen Fanna Ndow Norrby, som bland annat lett SVT-programmet Kulturveckan, riktade mycket stark kritik mot sin tv-kollega.

SVT-profilen: "Sparka henne"

Fanna skrädde inte med orden när hon recenserade Jessicas insats.

– Sparka henne, skriver Fanna på Instagram.

– Hur kan man tappa bollen så många gånger som programledare. Det är ditt jobb? Jag är rasande.

Fanna utvecklade sin kritik för Nyheter24:

– Programledaren får inte rädas de svåra frågorna eller de oväntade vändningarna. Jessica var lika chockad som oss i soffan att Sergio hade ett okänt barn, säger Fanna till sajten.

– Det fanns ändå risk att det skulle finnas, så hur kan man inte ställa frågorna? Istället var det Rasmus och Oskar som sa det som behövde sägas.

Annons