SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg död 63 år gammal

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg död 63 år gammal

Lotta Bouvin-Sundberg har gått bort, bekräftar maken.

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg har avlidit efter en tids sjukdom, 63 år gammal. Det skriver maken Pelle Sundberg på Facebook, vilket Expressen först rapporterade om. Lotta var programledare för bland annat Aktuellt och Gomorron Sverige.

"Nu räcker tårarna inte till. Tack alla ni kärleksfulla för allt stöd under Lottas sjukdom" Skriver han i inlägget.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023
0:34

Efter reklamen: Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

(0:34)

Slå på ljud

Lotta Bouvin-Sundberg död

Lotta arbetade på SVT under många år, och höll bland annat i Nobelsändningen år 2000. Efter det ledde hon både Gomorron Sverige i femton år, och sedan Aktuellt, och har hållit i flera specialsändningar på kanalen. Hennes karriär på kanalen började 1993, då på Rapports morgonsändningar.

Det var när Gomorron Sverige lades ner 2017 som hon bytte program, och Lotta var en omåttligt populär profil i rutan.

– Det är ett sådant program man har i blodomloppet dygnet runt. Det känns konstigt och tomt att det ska sluta, men det är lite som en lycklig skilsmässa. Jag behöver göra något annat, jag har varit där alldeles för länge, sa hon till Expressen i och med bytet 2017.

Lotta Bouvin-Sundberg
CARL-JOHAN SÖDER CJS

SVT-chefens kommentar efter Lotta Bouvin-Sundbergs död

Nu kommenterar SVT:s VD Hanna Stjärne den tragiska bortgången till SVT Nyheter.

– Lotta Bouvin-Sundberg var ett tryggt och klokt ankare, både på redaktionen och i rutan. Hon hade en stor bredd som programledare, skarpa utfrågningar var lika självklara som varma och inkännande intervjuer. Vi sörjer en modig och omtänksam kollega, outtröttligt passionerad för sitt yrke och journalistiken, säger Hanna Stjärne.

Lotta var sedan 1988 gick med Pelle Sundberg, sångare och jurist. Enligt makens inlägg på Facebook avled hon efter en tids sjukdom, och lämnar efter sig två barn. Lotta Bouvin-Sundberg gick bort den 1 maj.

Pelle Sundberg och Lotta Bouvin-Sundberg

Lotta och maken Pelle.

Karin Törnblom/TT