Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

SVT-profilen Otti från Hotell Romantik död – blev 68 år gammal

14 feb, 2024, 07:44 
Otti Haukebö, känd från SVT-programmet ”Hotell Romantik” är död.
Hon blev 68 år gammal.
Annons
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Att hitta kärleken på ålderns höst var något som Otti Haukebö brann starkt för. Därför var hon en av deltagarna i den första säsongen av SVT:s ”Hotell Romantik”, ett program där seniorer söker kärleken.

Nu har hon gått bort, 68 år gammal, knappt ett år efter inspelningen. För Expressen berättar dottern Selva Tepedino Hakuebö om sorgen.

– Det är så extremt smärtsamt att förlora min mamma när min dotter bara är två år. Det är mitt första barn och det är en sådan extrem sorg och det var något som mamma var väldigt ledsen över, säger hon.

Annons
Otti Haukebö
Otti Haukebö blev 68 år gammal.

Dottern om sorgen

I mars förra året drabbades hon av den ovanliga cancerformen gallvägsscancer. Cancern spred sig och det fanns ingenting som läkarna kunde göra, berättar Selva Tepedino Hakuebö.

– Det var hemskt att se mamma så sjuk. Men när vi alla förstod att det inte handlade om jättemycket tid kvar och hur mamma mådde så kan jag vara tacksam att det inte blev utdraget heller.

Då begravs Otti

Otti somnade in den 14 januari. Begravningen kommer att äga i S:t Knuts kapell Malmö den 8 mars, samma dag som den Internationella kvinnodagen.

– Om det är någon som har varit ute och demonstrerat varenda 8 mars och tagit med mig sedan jag var barn, så är det mamma. Vi tyckte det var det finaste vi kunde hedra mamma med.

Foto: SVT

Annons