Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen stoppad i sändning - efter orden om Loreen: ”Släpp det - bara fel”

17 maj, 2023, 07:15 
AvFelicia Plåt
Loreen och Pia Herrera
Loreen vann Eurovision 2023. Foto: SVT

Det blev kaos i SVT:s Morgonstudion.

Annons

Under lördagen var det final i Eurovision Song Contest. Detta året arrangerades det i Liverpool, på grund av det rådande situationen i Ukraina. Det blev en färgstark och spännande final då Sverige och Finland stod mot varandra i jakten om att ta hem glas-micken.

Loreen är vinnare av Eurovision – för andra gången!Brand logo
Loreen är vinnare av Eurovision – för andra gången!

Kärleksfullt mottagande

Men tillslut blev det vår egna Loreen som tog hem vinsten till hela Sveriges förtjusning. Vinsten gjorde även henne historisk då hon är den andra personen och första kvinnan genom tiderna att vinna tävlingen två gånger.

Annons

Under gårdagen kom hon hem efter en pressturné i England och tog emot svenska folkets jubel redan på Arlanda. Snabbt därefter blev det en kärleksfull konsert i Kungsträdgården för alla fansen.

Och nu väntas flera intervjuer för stjärnan efter succén. Men ibland kan det blir lite krångligt att hålla reda på alla hennes framgångar. Så var det iallafall för programledaren Pia Herrera i SVT:s Morgonstudion.

Snubblade på orden

Under morgonen skulle Loreen gästa SVT:s Morgonstudion för att prata om Eurovisionvinsten. Och när Pia Hererra skulle presentera henne blev det lite knasigt och hon snubblade på orden ordentligt.

Pia och Olivia
Pia snubblade på orden. Foto: SVT

– Loreen tog hem vinsten i Eurovision blev första artisen... Nej hon blev andra artisten att... Första kvinnliga...Allt blev fel. Hon blev första kvinnliga artisten att ta hem vinsten en andra gång, säger hon och skrattar.

Annons

"Släpp det"

Kollegan Olivia Elander tillägger att det är första gången sedan 1987 som någon har tagit hem vinsten en andra gång men efter skratt och den lite röriga introduktionen fortsätter Olivia:

– Nu släpper vi detta för det blir bara fel, säger Olivia skämtsamt och de går över till klipp från gårdagens konsert.

Intervjun fortsätter sedan utan problem och vi förstår att man kan snubbla på orden ibland.

Annons