SVT-profilen Ulf Wallgrens stora sorg – hustrun Kjerstin har somnat in

Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Den före detta nyhetsankaren Ulf Wallgrens fru, journalisten Kjerstin Oscarson, har gått bort efter tio års kamp mot cancer.

Slå på ljud

Ulf Wallgren, 67, var länge en folkkär tv-profil i "Rapport" och "Aktuellt". Men efter 30 år i nyhetsbranschen valde han att pensionera sig 2017.

I stället började han deltid som yogainstruktör samtidigt som han spenderade tid med frun Kjerstin Oscarson. Bland annat tillbringade paret delar av året i sin lägenhet på Franska Rivieran.

Men efter tio års kamp mot cancer har hustrun nu sorgligt gått bort.

Ulf Wallgrens ord om hustrun Kjerstin efter dödsfallet

Det är på Ulfs sociala medier som han delar med sig av de tragiska nyheterna.

”Min älskling Kjerstin Oscarson du har somnat in lugnt och med ett leende på läpparna, hemma tillsammans med mig och barnen, efter 10 års kamp mot din bröstcancer. 10 år av ständiga läkarbesök och sjukhusvistelser, undersökningar, nya mediciner och fruktan, oro … Men också 10 år av kärlek och närhet. Ständigt nya upplevelser, glädjeämnen och erfarenheter”.

Ulf och Kjerstin var ett par i 40 år

Det var när Ulf och Kjerstin jobbade tillsammans på Radio Gävleborg som de träffades, och det var hela 40 år sedan.

Kjerstin blev 72 år gammal. Hon arbetade som organisationsstrateg på Sveriges Radio. Men efter pensioneringen bytte hon spår och började som coach i parets gemensamma företag inom yoga.

”Vi har inte låtit sjukdomen ta över vårt liv. Tvärtom har den bara fördjupat vår kärlek. Ju närmare vi kommit varandra när din kropp inte orkat, desto djupare har vår kärlek blivit till varandra”, skriver Ulf i ett Instagram-inlägg och fortsätter:

"Jag ser dig och hör dig och du har lovat att du även i resten av mitt liv ska vara min kompass, min stjärna på himlen som leder mig rätt i tillvaron."

”Min älskade: min sorg är outsäglig men min kärlek till dig är evig!”

Foto: TT