Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilens attack mot Jenny Strömstedt – ilskan efter scenerna i Nyhetsmorgon

21 nov, 2023, 11:26 
Emil Persson i Cyklopernas land går till attack mot TV4:s Jenny Strömstedt!
Annons

Det tog fyra timmar för kocken Fredrik Eriksson att göra sin svensk-italienska fläskpasta. Han presenterade den som en rätt gjord på svenska råvaror fast med italiensk kryddning.

Programledarna i det här avsnittet av Nyhetsmorgon, Jenny Strömstedt och Per Skoglund, såg ut att hålla på att krevera av njutning.

– Alltså, det här är så gott, säger Jenny.

– Nä men dra åt helskotta, säger Per.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Nyhetsmorgon-profilerna flippar ut fullständigt

Båda två gestikulerade dessutom vilt och öste beröm över Fredrik. Per bad till och med om en andra portion.

Nyhetsmorgon
Kolla som de njuter!

– Hörru, får jag lite mer? frågar han Fredrik.

– Du ska ha mer du? frågar Jenny.

– Ja men var det inte jättegott det här? Jag visste inte att det fanns uppförandekoder i Nyhetsmorgon. Det här var jättegott, Fredrik!

Annons

Stora ilskan från SVT-håll

Men alla var inte roade över Jennys och Pers smakorgasm. Emil Persson, panelist i humorprogrammet Cyklopernas land, gjorde ett helt inslag om spisandet i TV4. Han tyckte att Jenny och Per spelade över å det grövsta.

– Nej, Nyhetsmorgon, det finns ingen mat som är så god. Det finns aldrig ett läge då den där reaktionen är berättigad. Jag är helt övertygad om att det går att äta Fredriks fläskpasta värdigt, säger Emil.

Emil kontaktade Fredrik och fick honom att göra samma pasta igen – och skicka den till SVT.

– Det var väldigt gott, men jag tycker ändå att det finns inga orsaker för Per Skoglund bete sig så mot tittarna, säger Emil.

Fredrik Eriksson – vilken man och vilken kock

Fredrik är en väldigt meriterad kock. Han driver restaurang Asplund, Långbro Värdshus och Bakfickan i Långbro park. Han är också kreativ ledare för Restaurangakademin och fick göra maten som serverades under bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Han tävlade i den internationella matlagningstävlingen Bocuse d’Or 1993 och placerade Sverige på en sjunde plats.

Annons