Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilernas relationer bakom kameran – oväntade kärleksparen!

06 aug, 2022, 20:47 
AvLinus Brännström
Knut Knutson, Inger Ljung-Olsson och Tareq Taylor
Vissa umgås privat – en del lever till och med ihop. Medan andra inte träffas alls när kameran slocknat.
Så här ser SVT-profilernas relationerna ut bakom kulisserna.
Annons
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

Vi har sett dem tillsammans i olika tv-program i åratal. Men få vet hur SVT-profilernas relationer till varandra egentligen ser ut utanför rutan.

Vissa står varandra väldigt nära – andra träffas knappt utanför inspelningarna.

Knut Knutsson och Anne Lundberg
Det festas och busas bakom kulisserna i Antikrundan – Knut Knutson är en av dem som utsatts.

Vilda festerna bakom kulisserna i Antikrundan

Antikrundan är ett av SVT:s mest klassiska program. Det har sänts sedan 1989, först med Jesper Aspegren som programledare och de senaste 20 åren har Anne Lundberg lotsat tittarna genom antikviteter och obskyra loppisfynd.

Annons
Anette Granlund
Anette Granlund beskriver Antikrundan som en kringresande cirkus.

Flera av experterna i programmet har varit med ända sedan starten och står varandra nära – de är som ett kringresande cirkusällskap under inspelningarna och umgås nära under flera veckor.

– Det är som en kringresande cirkus. Man lär känna varandra väldigt väl och har separationsångest när inspelningarna är slut. Det känns väldigt tomt. Vi var ju färre från början och då lärde man känna varandra ännu bättre. Vi satt och pratade, åt middagar, drack rödvin, spelade kort och diskuterade, har experten Anette Granlund berättat för Expressen.

Hela teamet bor ofta på hotell tillsammans och genom åren har det blivit en del fester.

Annons

– Särskilt killarna var riktigt tappra. Det hände att någon inte lyckades ta sig i säng, utan somnade sittandes i fåtöljen, har den tidigare experten Antonia Berglund berättat för Aftonbladet.

Peter Pluntky och Anne Lundberg
Tidigare Antikrundan-experten Peter Pluntky och programledaren Anne Lundberg.

Under ett party i Karlskrona klippte kollegorna av experten Knut Knutsons slips.

– Det var bara ett ryck vi fick, för att han envisades med att ha slips på sig. Vi skojade lite med varandra, det var en rå men hjärtlig humor, har den tidigare experten Peter Pluntky berättat för Expressen.

Okända kärleksparen i Antikrundan

Få vet om att flera av experterna i Antikrundan också lever tillsammans.

Knut Knutson, som varit med sedan start, är sedan många år gift med Charlotte Widenfeldt, som var en av experterna i programmet från 1990-talet och in på 2010-talet.

Annons
Charlotte Widenfeldt och Knut Knutson
Charlotte Widenfeldt och Knut Knutson har varit ett par i många år och jobbar med varandra till vardags.

– Det var ju bra för Antikrundans ekonomi, där man alltid försöker hålla kostnaderna nere, att två experter helt plötsligt kunde dela ett hotellrum, har Knut Knutson berättat för Expressen.

Än i dag jobbar de tillsammans, om än inte i tv utan på Uppsala Auktionskammare.

Eva Seeman och Jörgen Martinsson
Antikrundans Eva Seeman och Jörgen Martinsson är ett gifta med varandra.

De mångåriga Antikrundan-experterna Jörgen Martinsson och Eva Seeman lever också tillsammans – liksom Lena Rydén och Andreas Rydén.

Annons

Paret Rydén jobbar också tillsammans till vardags, på Bukowskis.

– För oss funkar det bra. I början var vi på konkurrerande auktionshus och det var svårare, ibland kom vi på samma hembesök fast från olika auktionshus. Det är lättare att arbeta på samma, nu har vi jobbat tillsammans sedan 2007, har Lena Rydén berättat för Expressen.

Lena och Andreas Rydén
Lena och Andreas Rydén är ett av paren i Antikrundan.

De tidigare experterna Jan Bäckman och Pia Staël von Holstein var också ett par fram till Jans tragiska bortgång i cancer 2012. Pia stannade kvar i programmet till 2018.

SVT-profilerna som inte umgås privat

En av SVT:s absolut största succéer på senare år är Bäst i test – familjeunderhållningsprogrammet, där en panel ska genomföra mer eller mindre absurda utmaningar, har blivit en enorm framgång.

Annons

Ett kvitto på det var när TV4 valde att flytta Let's dance från fredag till lördag för att slippa konkurrera om tittarna.

– Det är en fjäder i hatten. Let’s dance har ju varit där ett bra tag och haft fredagskvällarna hos familjerna, har David Sundin sagt till Expressen.

Babben Larsson och David Sundin
Babben Larsson och David Sundin har prisats för succéprogrammet Bäst i test – men programledarna umgås inte privat.

Han leder Bäst i test tillsammans med Babben Larsson – den speciella dynamiken dem emellan är otvivelaktigt också en av programmets framgångsfaktorer.

Men faktum är att deras relation utanför rutan är obefintlig – David Sundin och Babben Larsson har aldrig ens ätit middag tillsammans.

– David har små barn och har så mycket att stå i, vilket jag i och för sig också har. Så vi hänger inte och har aldrig käkat middag eller så. Han har sitt privatliv och jag har mitt, har Babben sagt till Aftonbladet.

Annons

Go'kväll-programledarnas relation utanför rutan

Vad vore SVT utan caféprogrammen? Efter klassiska Café Norrköpings nedläggning startades långköraren Go'kväll 1997 och programledarna har blivit folkkära profiler.

Linda Olofsson, Inger Ljung-Olsson, Pia Herrera, och Beppe Starbrink
Linda Olofsson, Inger Ljung-Olsson, Pia Herrera (som i våras lämnade programmet) och Beppe Starbrink i Go'kväll.

Många av programledarna bor i Umeåtrakten, där programmet sänds ifrån, och umgås också utanför rutan – de har tidigare berättat för Svensk Damtidning att det emellanåt blir en bit mat och någon öl på stan.

– Ett bra sätt att lära känna varandra bättre, har programledaren Inger Ljung-Olsson sagt.

Det brukar till och med bli en och annan parmiddag.

– Eftersom Inger och jag bor ganska nära varandra händer det någon gång ibland att vi umgås tillsammans med våra respektive. De andra har jag lite sms-kontakt med då och då, har programledaren Beppe Starbrink berättat.

Annons
Inger Ljung-Olsson
Inger Ljung-Olsson stöttades av kollegorna i Go'kväll när hon drabbades av en hjärnblödning.

När Inger Ljung-Olsson 2020 drabbades av en hjärnblödning fick hon ett stort stöd från sina programledarkollegor.

– Jag fick ett jättefint stöd ifrån dem alla när jag blev sjuk. Linda (Olofsson) och Beppe och några till var hemma hos mig ganska tidigt i läkningsprocessen och käkade lunch som de hade med sig. Pia (Herrera) köpte en härlig duschtvål som är hennes egen favorit, som jag fick i ett snyggt paket när jag var och hälsade på. Plus att jag fick blommor och sådant hemskickat, berättade Inger Ljung-Olsson.

Trädgårdstider-profilerna träffas inte efter inspelningen

Ett annat älskat SVT-program är Trädgårdstider som leds av Pernilla Månsson-Colt, Tareq Taylor, John Taylor och Malin Persson.

Annons

När programmet startade för tretton år sedan var målet att göra ett trädgårdsprogram som man kunde slappa till med ett glas vin, har Pernilla Månsson-Colt berättat för Svensk Damtidning.

Malin Persson, Pernilla Månsson-Colt, Tareq Taylor och John Taylor
Malin Persson, Pernilla Månsson-Colt, Tareq Taylor och John Taylor i Trädgårdstider i SVT.

– Det skulle vara tillåtande, inte så mycket pekpinnar, och det skulle vara en skön vibe. Det där har följt med oss sedan dess, även om vi inte uppmanar folk att sitta och pimpla vin så har vi kvar den sköna stämningen. Det är inte ”så här måste du göra” utan ”så här kan man göra”.

Stämningen och relationen mellan programledarna är ett av programmets starkaste kännetecken.

– Mellan mig och Pernilla har det alltid funnits ett käbbel som mellan ett gammalt gift par. Nu har John tagit över stafettpinnen och käbblar med henne och det är jättehärligt. Det blir lekfullt och inte så allvarligt. Man måste få lov att skoja om saker och ting och trycka till varandra med kärleksfullt gnabb, det blir mycket bättre då, har Tareq Taylor berättat.

Annons
Tareq Taylor
Tareq Taylor och de andra profilerna i Trädgårdstider träffas inte utanför inspelningarna.

Däremot umgås inte Trädgårdstider-profilerna utanför de intensiva inspelningsperioderna.

– Jag tror på riktigt att vi behöver ett avbrott från varandra för det blir ganska intensivt när vi ses, har Pernilla Månsson-Colt sagt och berättat att de dock hörs ibland med trädgårds-, mat- eller inredningsfrågor.

– Men det är inte så att vi umgås utan vi ser till att hålla linjen öppen för varandra under de där månaderna när vi inte ses. Sedan varje vår när vi träffas igen så är det lite som ett kosläpp, så här ”yes, nu kör vi igen, fasiken vad kul”.

Foto: TT

Annons