SVT ställer in Melodifestivalens turné – sänds från Stockholm

SVT ställer in Melodifestivalens turné – sänds från Stockholm

Jonas Ekströmer/TT

SVT ställer in hela Melodifestivalens turné.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
Slå på ljud

På grund av pandemin tvingas SVT ställa in hela Melodifestivalens turné. Samtliga deltävlingar kommer istället att äga rum i Stockholm. Det är dock okänt vilken i lokal man kommer spela in.

– Läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Man kommer däremot, till skillnad från förra året, fortfarande släppa på publik. I nuläget tillåter restriktionerna max 500 personer i publiken.

10 000-tals sålda biljetter

Det är samtidigt oklart vilka av de 10 000-tals personer som har köpt biljetter till de olika showerna, som faktiskt kommer få tillgång till de begränsade antalet platserna.

– Vi har varit så inställda på att äntligen få åka ut i landet med hela Sveriges fest och möta publiken så det här är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen i pressmeddelandet.