Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-stjärnan Anna Hedenmo: "Meghan Markle verkar kul!"

07 aug, 2018, 09:00 
AvAnnaClara von Hofsten
I dag debuterar journalisten och tv-profilen Anna Hedenmo som Sommarvärd. Svensk Damtidning har träffat henne och vi pratar om sommarplaner och kungligheter.
Annons

Hej Anna, grattis till uppdraget som sommarpratare. Vad tänkte du när du fick frågan?

– Jag tänkte ”Äntligen!”. Jo, det är faktiskt sant, för jag har velat göra Sommar så länge jag kan minnas, ända sedan jag var liten. Redan när jag var barn skrev jag listor på vad jag skulle säga och vilka låtar jag skulle ha med – fast det har ju ändrat sig med åren!

Vad ska du prata om?

– En stor del av mitt jobb går ju ut på att försöka få fram sanningen, eller åtminstone komplettera och nyansera bilden. Nu tänkte jag göra samma sak fast privat – vad finns bakom alla dessa idylliska bilder på Facebook, som ofta är falska eller åtminstone starkt vinklade. Vad finns där bakom, både i mitt eget liv och andras?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vilket är ditt första barndomsminne?

– Det är när jag och min syster lekte och jag klämde tummen i en dörr så den nästan gick av. Vi fick åka till sjukhus, det var smått traumatiskt.

Vilken historisk tidsperiod skulle du vilja förflytta dig till?

Annons

– Tiden när mina föräldrar var unga, det vill säga runt andra världskriget. Ja, jag behöver ju inte uppleva just kriget, men den tiden, 40-talet. Jag skulle vilja gå på gatorna och lyssna på snacket, se modet, och höra vad de drömde om. Då skulle jag vara en söderböna, det var min mamma och numera är även jag det.

Vad skulle du ha jobbat med om du inte gjort det du gör?

– Åh, det var svårt, för jag har velat bli journalist så länge jag kan minnas.

När grät du senast?

– Jag är ganska lättrörd och kan gråta framför en film eller en idrottshändelse, när någon kämpat som sjutton.

Vilken kunglighet skulle du vilja ta med dig till en öde ö?

– Meghan Markle, som gifte sig med prins Harry nyligen. Hon verkar kul och vettig tycker jag.

Hertiginnan Meghan.
Anna tycker hertiginnan Meghan verkar kul och vettig.

Har du något favoritprogram på tv som får dig att plocka fram skämskudden?

– Nej, jag berättar gärna fast andra kanske skäms: Gift vid första ögonkastet är jag väldigt fascinerad av. Det är en fantastisk studie i mänskligt beteende. Jag förstår inte att de vågar ställa upp, men det gör de ju – det är så modigt!

Annons

Vad finns alltid i ditt kylskåp?

– Stark västerbottensost, det klarar jag mig inte utan.

Finns det något du skulle vilja lära dig?

– Ja, oh ja, massor, men livet går ju så fort. Först och främst skulle jag vilja lära mig franska, men även spela piano och bli riktigt duktig på att simma.

– Franska vill jag lära mig för att min dotter bor och jobbar som journalist i Marocko. Hon är gift med en marockan också, och det vore ju kul att kunna prata med min svärson!

Foto: IBL, David Herngren/SVT

Annons