Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-stjärnan helt utfryst på jobbet – kollegorna vägrade prata

06 sep, 2023, 18:00 

Nu berättar Harald Treutiger om tuffa tiden.

Annons

Harald Treutiger var störst – störst av alla programledare. Det var han som introducerade dokusåpan för det svenska tv-folket och vandrade runt som programledare i tv-programmet Robinson.

Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Första säsongen chockade alla. Tittarna tyckte att de svältande deltagarna betedde sig dåligt och programmet kallades för mobbnings-tv. Det gick till och med så långt att SVT fick klippa bort delar av säsongen.

Harald blev hårt kritiserad. Programmet diskuterades i kulturdebatter och prydde löpsedlar. För programledaren blev det en tuff höst, där han blev ansiktet utåt för den elakhet som rådde i Robinson.

Harald Treutiger
Harald Treutiger fick hård kritik.

Tuffa tiden på SVT

Harald Treutiger är just nu aktuell i tv-programmet ”Bättre sent än aldrig”, där han tillsammans med en rad andra kändisar reser runt i världen och betar av olika saker på sina bucket lists.

Annons

I programmet delar Harald Treutiger med sig av den tuffa tiden och berättar att det gick så långt att kollegorna på SVT tog omvägar för att inte prata med honom.

– Hela företaget sviktade. Varenda arbetskamrat valde att gå andra vägar i korridorerna. En del valde att vända och så. Det kände man ju, säger Harald Treutiger.

Harald Treutiger
Kollegorna ville inte prata med Harald Treutiger.

Vändningen – Harald blev störst

Med tiden kom också revanschen. Efter några månader la sig kritiken, Robinson blev ett uppskattat och älskat program hemma i stugorna, och Harald Treutiger blev Sveriges största programledare.

I dag har dokusåpan sänts i en herrans massa säsonger och bjudit på tv-ögonblick som etsat sig fast hos tv-publiken.

Annons

– I backspegeln sett så var det en enorm erfarenhet för mig att gå igenom den här svängningen från hatad till älskad. Det är jag glad för att jag har i min ryggsäck, säger Harald Treutiger.

Foto: TT

Annons