Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

SVT-stjärnan i hemliga samtal med Lotta Engberg – kommer med tråkigt besked

02 jul, 2024, 05:30 
Lotta Engberg har haft hemliga samtal med SVT-stjärnan Lasse Kronér.
Annons

I 20 år stod Lotta EngbergLiseberg och underhöll allsångsglada svenskar. Tillsammans gungade de i takt, applåderade kraftigt och sjöng låtar som ”Fyra bugg och en coca cola” och ”Jag hade en gång en båt”·

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsårBrand logo
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

Nu är Lottas allsångssomrar över. Kvar finna bara alla sångglada minnen från en svunnen tid. Lotta har bestämt sig för att vara ledig på sommaren och har därför lämnat sin post som TV4:s folkkära allsångsledare.

Men erfarenheten har hon kvar. Därför har hon blivit en person som andra allsångsledare hör av sig till och få lite tips och tricks vad som gäller när man ska hålla låda.

Annons
Lotta Engberg
Lotta Engberg har lämnat Lotta på Liseberg.Karin Törnblom/TT

Lasse Kronér om samtalen med Lotta Engberg

SVT-stjärnan Lasse Kronér har nu premiär för sitt ”Lasse på slottet”, ett nytt allsångskoncept som utspelar sig på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Inför den stora kvällen har Lasse sett till att göra sin research. Han har självklart ringt upp Lotta och frågat lite om hur hon brukade lägga upp sina allsångskvällar.

– Jag har redan tjuvpratat med Lotta lite och kollat hur många låtar hon hade när hon gjorde Liseberg, säger han.

Annons

Tråkiga beskedet: ”Tackade nej”

Dessvärre kommer allsången inte att tv-sändas. Lasse Kronér avslöjar att han fick frågan om att göra allsången på tv, men bestämde sig för att tacka nej till erbjudandet.

– Jag fick frågan om att göra tv, men tackade nej. Jag är inte intresserad av att göra tv av detta, utan av att göra en bra föreställning först, säger han och fortsätter:

– När Lotta Engberg gjorde Liseberg höll hon allsång i sex år innan det blev tv. På Skansen gjorde de det i 43 år innan det tv-sändes.

Lasse Kronér
Lasse Kronér tackade nej till att göra tv av sin allsång.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons