Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

SVT-stjärnan Malin Olssons ilska efter händelsen på Ikea

Malin Olsson

Hon syns allt som oftast med ett leende på läpparna i tv-rutan men en situation fick Malin Olsson att se rött.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
1:12

Efter reklamen: Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(1:12)

Slå på ljud

År 2001 vann Malin Olsson, 40, skönhetstävlingen Fröken Sverige något som blev startskottet på hennes karriär. SVT-profilen satsade först på musiken men år 2005 sadlade hon om till programledare.

Sedan dess har hon synts i en mängd program, däribland Fixaräventyret och Vem bor här. Hon har även lett Sommarlov i SVT Barn sedan 2010.

Hon har onekligen kommit att bli ett välbekant ansikte, något som inte alltid är helt lätt att hantera.

Malin Olsson inspireras av Astrid Lindgren

Malin Olsson har blivit känd för sin glada och livliga personlighet. I en intervju med Amelia säger hon att Astrid Lindgren är en av hennes förebilder och beskriver sig själv som en vuxen Pippi Långstrump.

– Jag är nog en vuxen Pippi, lekfull men med allvar och rätt mycket skinn på nästan fast jag har inte lika många guldpengar. Det handlar också om att jag inte tar mig själv på så stort allvar och inte är pretentiös, säger hon till tidningen.

Att det är barn-tv som har dominerat karriären är inte svårt att förstå.

Händelsen som fick Malin Olsson att se rött

I intervjun öppnar Malin även upp sig om att det inte alltid är helt lätt att bli igenkänd. Det kan hända att det inte är rätt tillfälle, till exempel om hon vill fokusera på sina döttrar, ett respektive fem år gamla.

– Det kan vara jobbigt om jag till exempel är på en lekplats med mina egna barn, säger programledaren och berättar om en situation där hon ilsknade till.

– Som när jag stod på Ikea och försökte söva ett av barnen, med mitt huvud inne i barnvagnen och någon knackar på min axel. Då blev jag en lejoninna. Jag är ingen allmän egendom även om jag vet att jag också bär ett ansvar som en barnförebild.

Foto: TT, SVT