Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT stoppar firandet efter finalrysaren: "kommer inskränkas"

03 jun, 2022, 05:30 
AvSimon Holm Stålhand

SVT tillåter inte något särskilt vilt firande...

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Nya vinnarna är korade! Journalisterna Johar Bendjelloul, 46, och Annika Lantz, 54, vinner sjunde upplagan av frågesportsprogrammet ”Alla mot alla” som visas på Discovery + och Kanal 5. I finalen slog de motståndarlaget och makarna Anna Kinberg Batra och David Batra.

Känslorna sprudlade när programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson gav bucklan till segrarna.

Johar Bendjelloul erkänner för Aftonbladet att vinsten var väldigt viktig för honom. Eller undvikandet av förlust, snarare. Han är enligt egen utsago en väldigt dålig förlorare sedan barnsben.

Johar Bendjelloul
Johar Bendjelloul.

– Jag har lärt mig att det är olämpligt att kasta saker i studion. När jag var yngre hade jag sönder saker. En gång rev jag sönder min tröja i vrede när jag förlorat i ett hockeyspel. Jag fick gå hem med en trasig t-shirt. Jag hycklar och låtsas att det inte är någon fara. I stället går jag hem och är mörk i sinnet och pratar inte med mina barn på några dagar, säger Johar Bendjelloul till Aftonbladet.

Annons

För lagkamraten, Annika Lantz var det kanske inte lika viktigt. Men vinsten satt bra för det, ändå!

– Det kanske faktiskt är lite roligare för mig att delta än att vinna nu för tiden. Därför blir det kanske lite extra bonus att vinna när man inte har den här vinnarångesten på vägen dit, men det är klart att det blev lite viktigare ju längre vi kom, säger Annika Lantz.

Annika Lantz
Annika Lantz.

Därför stoppar SVT firandet

Efter en härlig vinst, oavsett vad som vinns, så brukar det alltid bli en fest eller liknande. Men för Johar Bendjelloul och Annika Lantz så är det bara att ställa in sig på något blygsammare. SVT, som är en del av public service, tillåter nämligen inga större festligheter. Men eftersom både Johar och Annika jobbar inom public service så kommer det kanske inte som någon större överraskning.

Annika Lantz och Johar Bendjelloul firar vinsten! Foto: Skärmdump Discovery +

– Jag misstänker att vårt firande kommer inskränkas till en pannkaksbuffé i tv-husets matsal i morgon, säger Annika Lantz.

Johar Bendjelloul instämmer.

– Det är så pass festligt det blir inom public service. Kanske tar vi extra vispgrädde på pannkakorna, säger Johar Bendjelloul.

Annons