Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

SVT tvingas svara efter läskiga händelsen bakom kulisserna i Mello: "Farligt"

09 feb, 2024, 10:00 
Louise Wibergh Lenti
Händelsen fick pulsen att höjas hos flera i produktionen.
Annons
Liamoos revansch i Melodifestivalen – därför ställer han uppBrand logo
Liamoos revansch i Melodifestivalen – därför ställer han upp

Melodifestivalen 2024 är i full gång och den 10 februari är det dags för deltävling 2 i Göteborg. Den här gången är det artisterna Maria Sur, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe, Fröken Snusk och Liamoo som tävlar om de åtråvärda platserna till finalen i Stockholm den 9 mars.

Under torsdagen var artisterna på plats i Scandinavium för att repetera sina nummer på den stora scenen och memorera alla kameravinklar.

Det var då det hände.

Fjärde gången gillt

Liamoo fick sitt genombrott när han medverkade i – och vann – Idol 2016. Redan två år senare tävlade han i Melodifestivalen första gången med låten "Last Breath". Året därpå medverkade han igen tillsammans med Hanna Ferm med låten "Hold you" och 2022 tävlade han återigen själv med låten "Bluffin".

Liamoo Mello 2022
Liamoo framför låten "Bluffin" vid Mello 2022.Anders Wiklund/ TT

Samtliga gånger som Liamoo tävlat i Melodifestivalen har hans låtar gått direkt till final men än har han inte kammat hem den ärofyllda sångfågeln. Nu ställer han upp för en fjärde gång och hoppas kunna smälta svenska folkets hjärtan. Kanske bokstavligt...

Annons

Låten han tävlar med den här gången heter "Dragon" och liksom en drakes andedräkt ska Liamoo omges av eld. Under torsdagens repetitioner verkar det dock som att man inte har full kontroll på det explosiva numret.

"Ett hav av lågor"

Aftonbladets schlagerbloggare Tobbe Ek var på plats under torsdagens repetitioner och reagerade tidigt på mängden av eldslågor.

"I slutet av Liamoos nummer tänds även elden i framkant och det blir ett helt hav av lågor som verkligen värmer upp. Det är nästan så att man tror att Liamoo blir svedd där på scenen med tanke på hur varmt det är för oss några rader bak på parketten" skriver Tobbe på sin blogg.

Efter att Liamoo repat klart hör Tobbe Ek hur scenteknikerna slår larm över radion till kollegorna på plats:

Annons

– Håller ni koll på elden, jag tyckte att det var farligt nära lamporna.

Liamoo omges av fyra höga torn på scenen som alla slår ifrån sig eld under numret. Det teknikerna oroade sig för var att elden skulle nå upp hela vägen till scenljuset och riggen i taket.

Liamoo, Melodifestivalen 2024
Liamoo i sitt eldhav med lågor läskigt nära taket.Stina Stjernkvist

SVT:s svar efter händelsen

Efter repetitionen var oron hög och frågorna många. Tobbe Ek lovade sina läsare att han skulle återkomma med svar från produktionen.

Någon timme senare tonar Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka ner händelsen i en kommentar till Aftonbladet:

– Elden på repetitionen var ingen fara men repetitionerna är till för att se över alla nummer och göra justeringar för det visuella. Vi anpassar alltid säkerheten efter risker och har alltid både brandsläckare och brandfiltar nära till hands bakom scenen, säger han.

Foto: TT / SVT/ Stina Stjernkvist

Annons