SVT:s ändring för Tareq Taylor i sista minuten – stora förändringen

22 dec, 2021, 07:00 

Kalle Anka får flytta på sig för årets julvärd, som kommer leda en lite annorlunda sändning.

Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Nu börjar det dra ihop sig för julafton och för de som vill känna lite extra samvaro under den stora högtiden kan som vanligt slå på SVT och där få sällskap av årets julvärd, som i år kommer bli tv-kocken Tareq Taylor.

Med uppdraget som julvärd kommer ett stort ansvar, något som Tareq har tagit på största allvar från allra första början. Det är viktigt att allt är rätt och nu har SVT beslutat att åtgärda ett dilemma som följt med under många år tidigare.

Ändringen i Kalle Anka

Förut har Kalle Anka alltid startat prick klockan 15, men fem minuter innan det så tänder julvärden traditionsenligt ett ljus tillsammans med tittarna. Det kommer ändras i år, rapporterar Expressen. Nu kommer ljuset istället tändas kl 15 och Kalle Anka skjuts upp fem minuter.

– Jag tror att de flesta reaktioner kommer att vara positiva. Många som tidigare har missat ljuständningen kommer inte att göra det. Skulle det bli någonting negativt får vi ta det då, men jag har svårt att se att det skulle vara någonting negativt, säger Eva Larsson, projektledare för julaftonssändningen i SVT, till Expressen.

Annons
Annons