Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s ändring med årets julvärd – nu svarar kanalen

27 okt, 2022, 09:30 
Tareq Taylor

Nu kommer SVT med ett besked om årets julvärd.

Annons
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."Brand logo
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Ända sedan starten 1959 har årets julvärd i SVT varit ett välkommet inslag på julafton. För många är det en tradition att se ljuset tändas i tv och sedan ta del av Kalle Anka och hans vänners galna upptåg.

Den folkkärare tv-profilen Arne Weise blev ansiktet utåt för den högtidliga sändningen. För honom var det självklart att år efter år tacka ja till rollen som julvärd och fira in julen med hela svenska folket.

– Första gången jag fick frågan om att vara julvärd i SVT ville jag tacka nej. Det skulle inte gå med familjen. Jag tyckte det var... fasiken. Men sedan kändes det oerhört kul att sitta där, har han sagt till Sveriges Radio.

Annons
Arne Weise
Arne Weise var julvärd i SVT under flera år.

Tareq Taylor om uppdraget som julvärd

Efter Arne Weises tid har SVT valt en ny strategi. De senaste åren har julvärdarna byts ut årligen, och senast var det den berömda och folkkära tv-kocken Tareq Taylor som fick äran att tända ljuset.

– Starten är alltid nervös, när de säger ”fem, fyra, tre, två, ett och nu är du live” och så har du hela svenska folket. Och man säger ”hjärtligt välkomna allihopa, nu är det äntligen julafton”, sa Tareq Taylor till Expressen efter sändningen.

Tareq Taylor
Förra året var det tv-kocken Tareq Taylor som var julvärd i SVT.
Annons

SVT:s besked om årets julvärd

Spekulationerna om vem som blir årets julvärd 2022 har varit många. Bland andra har komikerna Babben Larsson och David Sundin samt artisten Benjamin Ingrosso tagit plats på bettinglistorna.

Men vem det blir återstår att se. SVT vägrar nämligen att ge något besked om vem som blir årets julvärd. Förra året blev det klart i oktober, men nu blir det en ändring och beskedet kommer alltså dröja.

– Vi kan inte säga nånting. Vi vet ingenting. När vi är klara går vi ut med det, det är det enkla svaret, säger en person på SVT:s pressdesk till Svensk Damtidning.

Är det redan klart vem som blir julvärd?

– Nej, vi går ut med det när vi går ut med det.

Marianne Mörck
SVT dröjer med beskedet om vem som blir årets julvärd.

Foto: TT

Annons