Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s besked om Allsång på Skansen – ändrar trots Pernilla Wahlgrens succé

02 jun, 2024, 10:00 
Pernilla Wahlgren
TT
SVT gör ändringar i Allsång på Skansen – trots Pernilla Wahlgrens succé.
Annons

Pernilla Wahlgren gjorde en helgjuten succé under sin första säsong som programledare för Allsång på Skansen.

Det såg man redan i premiäravsnittet. Då hade Allsången 1,4 miljoner tittare – 300 000 fler än vad Pernillas företrädare Sanna Nielsen mäktade med i sitt första avsnitt för sommaren ifjol. Jämför man med numera insomnade Lotta på Liseberg hade Pernilla mer än dubbelt så många tittare.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

SVT ändrar trots Pernilla Wahlgrens succé

Men trots succén så finns det fortfarande smolk i glädjebägaren för SVT:s del. Efter att både Melodifestivalen och Let's Dance utsatts för demonstrationer från miljöaktivister dök ett orosmoment upp för Pernilla och produktionen: tänk om Allsången stod på tur?

Pernilla Wahlgren
Kör hårt, Pernilla!TT

Därför har man från SVT:s håll gjort ändringar i rutinerna kring programmet inför den kommande säsongen.

Annons

– Givet säkerhetsarbetets natur kan vi inte gå in på detaljer men vi har vidtagit åtgärder och har erfaren säkerhetspersonal på plats. Vi har ett nära samarbete med Skansen sen många år tillbaka och stark beredskap för oförutsedda händelser. Vi är vana vid att oväntade saker kan inträffa under livesändning och agerar därefter, för allas säkerhet, säger Marilinn Almgren Klevhamre, pressansvarig för programmet, till Nyheter24.

– Vi utlovar en fullspäckad sommar med uppskattade och älskade artister, humor och allsångsglädje. Med vår fantastiska programledare Pernilla kan tittarna alltid förvänta sig det oväntade.

Pernillas ord: "Har haft otroligt roligt"

SVT har än så länge inte presenterat några gästartister inför premiären 25 juni.

– Jag har haft så otroligt roligt, och jag känner mig glad och tacksam över det varma mottagandet jag fått av både pressen, publiken och tittarna. När jag fick frågan kändes det självklart att fortsätta. Jag är stolt över att vi, enligt mig, har lyckats bevara Allsång på Skansens kärna samtidigt som vi har skapat något nytt, säger Pernilla i ett uttalande.

Annons