Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s besked om På spåret – har tagit beslut om Kristians och Fredriks framtid

25 sep, 2023, 09:30 

SVT har fattat ett beslut för Kristian Luuks och Fredrik Lindströms framtid i kanalen.

Annons

Kristian Luuk och Fredrik Lindström tog över På spåret-skutan 2009. Då hade Ingvar Oldsberg och Björn Hallberg rattat programmet i flera år och satt sin prägel på det omåttligt populära frågesportprogrammet.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Men sedan dess har Luuk och Lindström blivit rejält varma i kläderna. De har varit programledare respektive domare i 15 säsonger och tillsammans med tittare och tävlande besökt världens alla hörn.

På vägen har de en vana att ställa avancerade frågor, komma med ledtrådar som många tycker är utmanande och skapa en resupplevelse som gjort att programmet kunnat leva så länge.

Annons
Kristian Luuk
Kristian Luuk har varit programledare för På spåret i 15 säsonger.

Kristian Luuks egna ord om framtiden

Hur länge Kristian och Fredrik kommer att vara kvar som programledare i På spåret är oklart, men om man ska tro vad som sades inför fjolårssäsongen spelar de på sista refrängen.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, sa Kristian Luuk till TT och fick frågan hur tittarna i så fall skulle reagera på det trista beskedet:

Annons

– Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström.

SVT bekräftar glädjebeskedet

Det vi i alla fall kan konstatera att det minst blir en säsong till för den populära duon. I ett inlägg på Instagram bekräftar SVT att Kristian och Fredrik snart är tillbaka i rutan!

Annons

”Så kul! En till säsong av På spåret! Vässa geografikunskaperna under hösten, i november åker vi på SVT Play”, skriver de.

Om det blir duons sista säsong återstår att se!

Foto: TT/Instagram

Annons