Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s beslut om kritiserade inslaget i På spåret – så blir det i år

01 nov, 2023, 20:00 

SVT bekräftar beslutet – så blir På spåret 2023.

Annons

Långköraren På spåret har i flera år varit hela Sveriges mest populära frågesportprogram. Tillsammans med deltagarna stålsätter sig tittarna, försöker noggrant reda ut vilket resmål som döljer sig bakom programledaren Kristian Luuks kluriga ledtrådar.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

När det kommer till ett program så folkkärt och traditionellt som På spåret krävs det inte mycket för att en kritikstorm ska få fäste. Därför vågar SVT inte ändra för mycket i programmet.

Men för två år sedan gjorde man ett undantag och tog bort det älskade segmentet Årtalsfrågan. Segmentet ersattes av Närmast vinner, en ändring som en del tittare till en början hade vissa åsikter om.

Annons

– En del kommer säkert att tycka att det är fruktansvärt att vi tagit bort årtalsfrågan, sa Kristian Luuk till TT.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret
På spåret-programledarna Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

SVT bekräftar beslutet

Sedan dess har Närmast vinner gjort stor succé och blivit något av en favorit i programmet. När På spåret har premiär den 3 november kommer man därför behålla det hyllade segmentet.

– Vi tycker så mycket om Närmast vinner, och det gör tittarna också. Det kommer få leva åtminstone detta året också, säger På spårets producent Martin Sundborn till Svensk Damtidning.

Annons

Så blir nya säsongen av På spåret

Ja, några förändringar i årets upplaga av På spåret är inte att vänta. Faktum är att SVT inte vill hålla på och ändra för mycket i ett program som är lite av ett självspelande piano.

– Möjligen att det skett några små förändringar i scenografin, men det finns inga nya moment eller några nya programledare. Däremot är det nya tävlanden, nya band och nya resmål.

Fritte Fritzson och Marie Agerhäll
Fjolårets På spåret-vinnare Fritte Fritzson och Marie Agerhäll.

Foto: TT

Annons