Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

SVT:s beslut om succéserien Händelser vid vatten – möts av hård kritk: ”Olyckligt”

19 jan, 2023, 18:30 
Indra Nordemar

Många rasar efter beslutet om Händelser vid vatten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

SVT:s nya serie Händelser vid vatten har tagit svenska folket med storm, såväl tittare som kritiker.

”Enastående”, ”brutalt bra” och ”internationell toppklass” är bara några av hyllningarna som haglat över Mikael Marcimains dramaserie, som är baserad på Kerstin Ekmans succéroman med samma namn.

Men nu menar många att SVT förstör serien.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Därför får SVT en känga efter Händelser vid vatten

I serien får vi bland andra se systrarna Asta Kamma August och Alba August och även mamma Pernilla August i stora roller, och andra giganter i branschen så som Rolf Lassgård, Liv Mjönes och Magnus Krepper.

Två avsnitt har släppts hittills, och svenska folket kan knappt bärga sig till nästa. Serien beskrivs som beroendeframkallande och tittarna vill ha mer, direkt. Och det är där som SVT möts av skarp kritik – att de håller på avsnitten och endast släpper ett per vecka.

Annons

"Det är olyckligt, omodernt och bryter magin i ett helgjutet verk där alla delar hänger ihop", skriver recensenten Nicholas Wennö i DN.

"Självskadebeteende"

Flera upprörda tittare ska även ha hört av sig till honom och uttryckt sin besvikelse över SVT:s beslut, som han kallar "snudd på självskadebeteende".

Några av skådisarna bakom storsuccén Händelser vid vatten.

Vidare menar Wennö att det inte finns några vettiga argument till Public service-jättens beslut, då produktionen är finansierad av tittarna som troligen bara blir irriterade av "vecka för vecka-modellen".

"Så ett litet tips till SVT från strömningscoachen: Låt oss tittare själva få bestämma när, var, hur och i vilken takt vi vill titta. Släpp ”Händelser vid vatten”-fångarna loss, det är 2023!", avslutar han.

Annons

SVT:s svar på kritiken

SVT håller förstås inte med, och nu har Jan Helin och Eva Beckman bemött Wennös kritik i en krönika i DN.

"Vi delar Wennös längtan efter att se kommande avsnitt, men skulle inte påstå att det hela är olyckligt eller skadligt.", skriver de bland annat och fortsätter:

"Det handlar främst om att väcka engagemang och diskussion. Mycket pekar även på att upplevelsen av ett verk hos enskilda tittare och läsare djupnar om vi tar del av det bit för bit med tid att reflektera emellan."

Foto: SVT

Annons