Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s bomb om Pernilla Wahlgren – inte bekräftat att hon får fortsätta med Allsång på Skansen

11 aug, 2023, 15:00 
Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgrens framtid i SVT är osäker – läs kanalens besked till Svensk Dam.

Annons

Många jublade när Pernilla Wahlgren presenterades som ny programledare för Allsång på Skansen. Hon kändes som ett helgjutet val – och så rätt vi fick!

Det är bara att kolla på siffrorna. I premiäravsnittet hade Allsången 1,4 miljoner tittare, enligt mätinstitutet MMS. Det är 300 000 fler än vad Pernillas företrädare Sanna Nielsen mäktade med i sitt första avsnitt för sommaren ifjol och mer än dubbelt mot vad premiären av Lotta på Liseberg drog denna sommar.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgrens osäkra framtid i Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren
Pernilla måste väl få fortsätta?!

Lägg dessutom till att tv-kritikerna i pressen har varit rungande eniga om att Pernilla är det bästa som hänt programmet på flera år.

Annons

Att stjärnan ska vara programledare även nästa säsong torde vara självskrivet. Men vem vet. När Svensk Dam pratar med SVT ger de inget klart besked om huruvida Pernilla ska fortsätta.

– Vi är superstolta över sommarens Allsång. Otroliga artister och Pernilla är en fantastisk programledare, älskad av publiken. Vi har fortfarande full fokus på denna säsong och på att avsluta den på bästa möjliga sätt. Mer information om nästkommande säsong kommer vid senare tillfälle, säger exekutiv producent Haida Jamshidi.

Pernilla Wahlgren själv är överväldigad

Pernilla har själv varit helt överväldigad av den goda responsen. Det har märkts på hennes Instagram-konto, där hon gång på gång tackat tittarna för alla fina ord.

"Alltså, att 70 % av Aftonbladets läsare som röstat på min premiärinsats gav mig FEM plus!!! 😭🙏😍❤️🥰", skrev en rörd Pernilla efter premiäravsnittet.

"Och så NI mina underbara följare!!! Över 2600 kommentarer och tusentals DM med bara KÄRLEK!!!! ❤️🙏🙌😭😭😭 Nej men det har gråtits lyckotårar i dag kan jag säga…! 😭🙏❤️ TACK @svt som gav mig detta hedersfulla uppdrag!".

Tisdagen den 15 augusti är det dags för säsongsavslutningen av Allsång på Skansen. Det blir en spännande uppsättning artister som intar Sollidens scen: David Ritschard, Victor Leksell, Helen Sjöholm, Samir & Viktor och Dagny.

Annons