Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s chockbesked om Sverige! – programledaren Fredrik Önnevall byts ut: "Dags för något nytt"

16 jun, 2023, 13:30 
Fredrik Önnevall
Fredrik Önnevall ersätts som programledare för kulturprogrammet Sverige!.
Annons

Fredrik Önnevall har lett kulturprogrammet Sverige! i sex år. Under den tiden har han bjudit oss på en många spännande kulturupplevelser från hela landet. Från EPA-kultur till samisk samtidskonst. Han har också intervjuat storheter som Måns Zelmerlöw, Benjamin Ingrosso och vår egen chefredaktör, Johan T Lindwall.

Så blir Admira Thunderpussys jättenummer i ”Allsång på Skansen”Brand logo
Så blir Admira Thunderpussys jättenummer i ”Allsång på Skansen”

Fredrik Önnevall försvinner från Sverige!

Men nu försvinner Fredrik från programledarrollen. SVT har meddelat att Melodifestivalen-profilen Farah Abadi tar över med start nästa säsong.

Så här tar Fredrik avsked av tittarna.

"Att programleda kulturprogrammet Sverige har varit bland det roligaste jag gjort, men efter sex år och nära 250 gästintervjuer känner jag att det är dags för något nytt. Den första utmaningen blir som reporter för programmet, sen får vi se vad som händer. Missa nu inte @anebrun, @miapoppe och alla andra fina gäster som bjussat så mycket på sig själva❤️Tack till alla er fantastiska tittare, vi ses snart igen", skriver Fredrik på Instagram.

Annons

Fredrik får många, många lyckönskningar i kommentarsfältet. Det råder ingen tvekan om att han är en synnerligen uppskattad programledare!

Farah Abadi tar över

Men nu är det alltså Farahs tur att styra skutan. Hon har utöver Melodifestivalen även tävlat i På Spåret och varit programledare för Musikhjälpen.

– Det ska bli väldigt roligt att programleda Sverige! Jag tycker om att det är ett program som har förmågan att hitta historierna från hela Sverige som ingen annan berättar. För min egen del ska det bli jättekul att få ställa frågor till alla de kulturpersonligheter och artister som är gäster i programmet, säger Farah i ett pressmeddelande.

SVT:s projektledare Björn Östlund är nöjd med sin rekrytering.

– Vi är väldigt glada över att ha Farah Abadi som vår nya programledare från och med hösten. Hennes värme och välkomnande tonfall stämmer så bra överens med programmets inriktning. Jag ser fram emot att se henne möta våra gäster och ställa spännande, och kanske oväntade, frågor, säger Björn.

Annons