Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s chockbesked! På spåret börjar sändas på lördagar

10 nov, 2022, 12:16 

Ingen hade kunnat förutspå detta!

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

På spåret i SVT har varit många svenskars favoritprogram ända sedan premiären 1987.

Sedan säsongen 2009/2010 har superduon Kristian Luuk och Fredrik Lindström lett programmet, vilket verkligen uppskattats av tittarna.

Och nu visar det sig att vårt grannland tagit inspiration från SVT!

SVT:s chockbesked: På spåret till Finland

På torsdagen meddelar SVT en fantastiskt rolig nyhet, som nog ingen hade förväntat sig – nämligen att YLE kommer göra en finsk version av succéprogrammet!

Den finska versionen kommer ha ett lite annorlunda upplägg än den svenska originalversionen – programmet kommer nämligen sändas live och på lördagar.

– På spåret är ett mycket välbekant format för oss och vi har följt dess framgångar i Sverige under lång tid. När vi letade efter ett passande format för lördagskvällar växte det fram som en funktionell gameshow som erbjuder rolig samvaro och spänning. Vi gör vår egen version som direktsändning där allmänheten har möjlighet att följa programmet på plats, säger Arttu Nurmi, programbeställare på YLE, i ett pressmeddelande.

Så blir finska versionen av På spåret

Det finska programmet kommer heta Hengailaan och likna På spåret på många sätt, med resor och frågor med livemusik.

Men förutom att denna version är direktsänt så kommer det även finnas en kock på plats i studion som bidrar med matfrågor inspirerade från resmålen.

Programledare är Jenni Poikelus och tävlingens domare är Riku Rantala. Programmet ska sändas på lördagskvällar med start 28 januari 2023, skriver SVT.

Annons