SVT:s glädjebesked om årets julvärd – nu avslöjas det

11 nov, 2022, 12:55 
Tareq Taylor

Då kommer SVT med besked om vem som blir årets julvärd.

Annons
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Ända sedan starten 1959 har årets julvärd i SVT varit ett välkommet inslag på julafton. För många är det en tradition att se ljuset tändas i tv och sedan ta del av Kalle Anka och hans vänners galna upptåg.

Senast var det tv-kocken Tareq Taylor som agerade julvärd och tände det berömda ljuset. Det var med hög anspänning som han tackade ja till det prestigefyllda uppdraget.

– Första gången jag fick frågan om att vara julvärd i SVT ville jag tacka nej. Det skulle inte gå med familjen. Jag tyckte det var... fasiken. Men sedan kändes det oerhört kul att sitta där, har han sagt till Sveriges Radio.

Recept.se Nyhetsbrev

Frågan SVT vägrat svara på

Spekulationerna har varit många. Babben Larsson och David Sundin har av flera spelbolag varit favorittippade till att ta över efter Tareq Taylor. Det har även ryktats om Benjamin Ingrosso.

Annons

Men från SVT har det hela tiden varit locket på. När Svensk Damtidning kontaktat kanalen har de inte kunnat lämna något tydligt besked.

– Vi kan inte säga nånting. Vi vet ingenting. När vi är klara går vi ut med det, det är det enkla svaret, har en en person på SVT:s pressdesk sagt till Svensk Damtidning.

Då avslöjas julvärden i SVT

Men nu börjar det röra på sig och snart vet vi vem som blir julvärd i SVT 2022. Tisdagen den 15 november släpper kanalen namnet på vem som kommer sitta i fåtöljen och vägleda tittarna genom Kalle Ankas jul.

Vem det blir återstår att se.

Tareq Taylor
Tareq Taylor var årets julvärd i SVT 2021.

Foto: TT

Annons