SVT:s kupp – det berättade de inte om intervju med Fredrik Federley

fredrick federley

TT
Fredrick Federley dök upp i Carina Bergfeldts soffa.

Utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt, 41, har gjort succé även på hemmaplan med det egna talkshowprogrammet, uppkallat efter programledaren själv. Hyllnaningarna har haglat över henne och gäster har varit alla från statsminister Stefan Löfven till landslagsryttaren Peder Fredricson.

Programmet kom till efter att Fredrik Skavlan meddelade att han skulle ta föräldraledigt från sin roll som programledare för Skavlan under säsongen, och så föddes Carina Bergfeldt. Öppningsprogrammet slog företrädarens program med hästlängder, då vart femte svensk bänkade sig framför tv:n för att se vad Stefan och Ulla Löfven hade att säga. En passning till Skavlan, som hade Göran Persson och hans fru Anitra Steen som gäster i sitt första program.

Fredrick Federley dök oväntat upp i Carina Bergfeldt

Under fredagen sänds säsongsfinalen och de som hade väntat sig en speciell gäst kan eventuellt ha blivit besviken när hen såg listan på vilka som skulle sitta i soffan och svara på Carinas frågor.

Fredrick Federley var EU-parlamentariker för Centerpartiet men hoppade av efter avslöjandet om hans partner.

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Men det visade sig att SVT hade en hemlig plan. Under fredagen avslöjades att en av gästerna var den före detta politikern Fredrick Federleys, som trädde fram i en större intervju för första gången sedan han hoppade av sin roll inom EU då det kommit fram att han levde med en partner som var dömd för grov våldtäkt mot barn.

I kvällstidningarna publicerades tidigare under fredagen utdrag ur intervjun och avslöjade därmed att han var en av kvällens gäster.

– Där var han väldigt viktig för mig, det ska jag inte sticka under stol med. Vi gjorde grejer, praktiska grejer på gården. Satte stängsel och så vidare, säger Fredrick Federley i Carina Bergfeldt enligt Expressen.

Det var i december i år som han hoppade av sitt uppdrag som EU-parlamentariker för Centerpartiet efter avslöjandet om hans partner.

Carina Bergfeldt sänds i SVT klockan 21.00 under fredagskvällen.