Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s mardröm: Mästarnas mästare-finalen hotad efter otäcka händelsen

15 maj, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar
Finalen av Mästarnas mästare var nära att inte bli av – på grund av en misstänkt granat.
Annons
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!Brand logo
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

Årets upplaga av Mästarnas mästare har hållit i gång sedan i mars. Men nu närmar sig säsongen sitt slut, då det nu är final i tävlingen.

Men när inspelningarna ägde rum var det nära att den allra sista tävlingen inte blev av, då den höll på att stoppas av spansk polis efter en misstänkt granat.

Otäcka händelsen i Mästarnas mästare

En nationell bombgrupp kallades till platsen, och produktionen bakom Mästarnas mästare meddelades att de inte kunde spela in där.

– Vad som hände var att vi hade valt en plats till mästarduellen som låg i ett, visade det sig sen, gammalt militärövningsområde. Vårt team började göra i ordning tävlingen och bygga upp den. De började kratta och rensa i omgivningarna för att göra det snyggt och prydligt. Då var det en i personalen som såg vad som såg ut att vara en handgranat. De insåg att de behövde ringa polisen, säger Mästarnas mästares exekutiva producent Anders Wistbacka till Aftonbladet.

Annons

Mästarnas mästare-finalen hotad av misstänkt granat

När polisen anlände till platsen spärrade de av området så att ingen kunde närma sig föremålet.

– Först tog de dit en lokal bombgrupp som tittade på den, men de kunde inte bedöma om det var farligt eller inte. Då började de skicka bilder till någon central polismyndighet i Spanien. Efter mycket om och men kunde de konstatera att det var en attrapp.

Lyckligtvis rörde det sig alltså inte om något farligt, därför kunde SVT till slut genomföra finalen, men flera timmar försenat.

– Hade vi inte fått ett godkännande hade det blivit inställt, det var polisen väldigt tydliga med, menar Anders Wistbacka.

Foto: TT

Annons