Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s mörkning – bara timmar innan finalen i Melodifestivalen

08 mar, 2024, 20:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Mycket sker bakom kulisserna...
Annons

Finalen i 2024 års upplaga av Melodifestivalen närmar sig med stormsteg och snart är det bara några timmar kvar innan artisterna gör sina sista framträdanden.

Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”Brand logo
Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”

Melodifestivalens final – alla tävlande

Den avgörande tävlingen äger rum i Stockholm, närmare bestämt Friends Arena, framför en livepublik och inte minst miljonpubliken bakom tv-kamerorna.

Först ut att ta plats på scen är ukrainska Maria Sur, följt av Idol-vinnaren Jay Smith, Lisa Ajax, bandet Smash Into Pieces, Cazzi Opeia, Annika Wickihalder, norska tvillingduon Marcus & Martinus, Dotter, duon Medina, Mello-veteranen Liamoo, Jacqline Moss och det hela avslutas med Danny Saucedo.

Genrepet i full rulle

Under fredagen har genrepen varit i full rulle och det gäller att allt sitter – av två anledningar.

Inte minst eftersom finalen äger rum imorgon, men genrepen är inte heller bara genrep, det är deras enda chans att imponera på de internationella jurygrupperna.

SVT:s knep inför direktsändningen

I en kommentar till Svensk Damtidning förklarar Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka att det är under de sista repetitionerna som jurygrupperna ser och bedömer bidragen.

"Juryn röstar inte under genrepet men däremot är det framträdandena från fredagens genrep som de bedömer", skriver Wistbacka.

Annons