SVT:s nya beslut med Pernilla Wahlgren – vänder helt efter bojkotten

02 mar, 2023, 13:00 
Pernilla Wahlgren
Ratade SVT–programmet – nu medverkar Pernilla på storslaget vis.
Annons

Pernilla Wahlgren, 55, kunde för ett par veckor sedan bekänna att hon inte tar del av Melodifestivalens sändningar längre.

I podcasten Wahlgren & Wistam framkom att Sofia Wistam, 56, tycker att tävlingen blivit sämre och hårda ord riktades mot årets produktion.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

– Jag tycket att det var så dåligt. Ursäkta mig! Det var så dåligt manus, det var så dåliga låtar. Allt var dåligt. Kan du bara förklara mig som Mello–älskare? Jag brukar ju vara en melloälskare...

Pernilla hade svårt att ge sin åsikt angående årets upplaga av tävlingen.

Anledningen? Hon kollar inte längre på Melodifestivalen...

– Jag kan ju erkänna..., säger hon och fortsätter:

Annons

– Det har inte funnits något intresse nu. Jag är inte så intresserad av de som är med och tävlar heller. Det kanske beror på att man inte känner någon och det är inte något jättestort namn.

Pernilla Wahlgren
Pernilla inför sitt deltagande i Melodifestivalen 2003

Melodifestivalen hyllar Pernilla: totalvändningen efter bojkotten

Trots att Pernilla bekänt att hon inte längre hör till en av miljontals tittare av Melodifestivalen, kommer nu ett mycket glädjande besked.

Pernilla kommer hyllas i Melodifestivalens Hall Of Fame under lördagskvällens sändning.

"Jag känner mig väldigt hedrad, stolt och glad över att ha blivit invald i Hall of Fame med min låt Piccadilly Circus. Även om jag inte vann så blev låten mitt stora genombrott och början på min karriär som artist och sångerska" förmedlar artisten genom ett pressmeddelande.

Annons

Det är stjärnskottet Luciano Axelsson som kommer leverera en dansbandsversion av Piccadilly Cirkus. Det är första gången som den lovande tiktok–stjärnan uppträder live i TV inför en stor publik.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren hyllas i Meloifestivalen på lördag

Foto: TT

Annons