SVT:s nya utmanare – som hotar klassiska Kalle Anka: "Ska bli en tradition"

24 dec, 2022, 12:00 
https://image.svenskdam.se/ibraheemalsalman.jpg.jpg?imageId=8910732&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ibraheem Alsalman

Nu avslöjar SVT-chefen detaljer om Kalle Anka och framtiden.
– Jag är ödmjuk över att testa nya saker och skapa nya traditioner, säger SVT-direktören och tv-profilen Eva Beckman i Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken.

Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

En jultradition är såklart Kalle Anka och hans vänner som sänds på julafton i SVT.

Det är en helig högtid – som otroligt många svenskar uppskattar. Upp mot 3,7 miljoner bänkar sig vid 15.00 för att ta del av den otroligt mysiga - men också spännande - stunden.

Recept.se Nyhetsbrev

Nu berättar SVT-direktören och tv-profilen Eva Beckman om planerna kring Kalle Anka - och öppnar för förändringar.

– Jag är verkligen inte konservativ i mina vanor men julafton är speciellt. Vi vet inte hur det blir, vi får se. Som sagt har vi Astrids bästa jul som vi kommer sända från nästa år i en timme. Vi får se hur det landar och om det blir bra så skulle jag våga gissa att det blir en fortsättning. Jag är ödmjuk över att testa nya saker och skapa nya traditioner, säger Beckman i Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken.

Annons

SVT:s nya utmanare – som hotar klassiska Kalle Anka: "Ska bli en tradition"

Grejen med Kalle Anka är att programmet går egentligen att se på strömningstjänsten Disney Plus. SVT har ett avtal med Disney, förklarar Beckman men vill inte avslöja hur mycket pengar det handlar om.

– Här känner jag att jag inte kan kommentera saken, men Disney är en part i det, visst är det så. Det är lite udda att vi har en tradition speciellt när man kan se det hela året på Disney+. Det här är en tradition som skulle vara väldigt svårt att sluta med, men vi börjar ju med Astrids jul som jag hoppas ska bli en tradition, säger hon och fortsätter:

– Det är inte så fruktansvärt dyrt. Det är inte OS eller sådana sporträttigheter. Inte i närheten av dessa summor. Men vi betalar för en rättighet som går att se på Disney+ och för något som är gammalt. Men visst har det (kostnaden) ökat, men inte chockerade, säger SVT-direktören Eva Beckman i Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken.

Annons

SVT meddelar samtidigt att Kalle Anka och hans vänner kommer inte gå att se i efterhand på SVT play på grund av rättighetsskäl. Kalle Anka går heller inte att se utomlands.

Annons