Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s plan för att skydda Pernilla Wahlgren – stora problemen inför allsången

27 jun, 2023, 13:45 

SVT kan inte längre blunda för problemen – nu väljer man att agera för att skydda Pernilla Wahlgren.

Annons

Pernilla Wahlgren stålsätter sig att för allra första gången äntra Sollidenscenen som programledare, när det är dags att rivstarta årets säsong av sångvänliga programmet Allsång på Skansen.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Där kommer hon stå vecka efter vecka, leverera klassiska allsångslåtar med kända artister – allt i samklang med en publik som applåderar frenetiskt och glatt sjunger med.

– Det roligaste ska nog bli när man är varm i kläderna och man känner att man är ett med publiken och att de bet bara känns som en härlig kvälls tillsammans med dom och alla otroliga gästartister, säger Pernilla Wahlgren till Svensk Damtidning.

Annons
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren ställer sig nu för första gången på allsångsscenen som programledare i Allsång på Skansen.

SVT:s plan för att skydda Pernilla Wahlgren

Trots att Allsång på Skansen som oftast är ett väldigt glatt program, med jubel och folkkära artister, så finns det händelser och problem som SVT inte längre kan blunda för.

Förra sommaren drabbades programmet av ett gäng aktivister som tog sig upp på scen och höll upp två banderoller – händelser som även drabbat program som Melodifestivalen och Let's Dance.

I ett mejl till Svensk Dam bekräftar SVT att man har följt händelserna i andra program noggrant och vidtagit extra åtgärder för att något liknande inte ska hända Pernilla Wahlgren.

”Efter incidenter i andra direktsända tv-program så har vi sett över säkerheten för sommarens Allsång på Skansen, men vi lämnar aldrig ut några detaljer kring vårt säkerhetsarbete. Vi kan inte kommentera mer än så”, skriver SVT.

Annons
Pernilla Wahlgren
SVT har sett över säkerheten för att skydda Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen.

TV4 har fattat liknande beslut

Tidigare har även TV4 bekräftat för Svensk Damtidning att man utökat säkerhetsarbetet för att skydda Lotta Engberg i Lotta på Liseberg.

– Vi arbetar i nära samarbete med Liseberg och är väl bemannade med säkerhetspersonal inför sommarens livesändningar av Lotta på Liseberg.

– Givet läget just nu kan vi inte gå in mer i detalj över hur vårt säkerhetsarbete ser ut men vi tror och hoppas på en strålande sommar utan några större incidenter, sa Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Lotta Engberg i Lotta på Liseberg
Lotta Engberg i Lotta på Liseberg.

Foto: TT

Annons