Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s trista besked om årets Nyårsklockan – efter stora tabben: ”Inget”

05 dec, 2022, 08:58 

Nu kommer SVT med ett tråkigt besked.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Om bara några veckor är det dags att avsluta året och välkomna ett nytt. För många är det då en tradition att bänka sig framför tv:n och se när dikten Nyårsklockan läses upp på Skansen.

Under åren har flera svenska kändisar fått äran att läsa upp Lord Alfred Tennysons berömda dikt, men kanske är det främst skådespelarna Jarl Kulle och Jan Malmsjö som de flesta förknippar uppdraget med.

Reine Brynolfsson om uppdraget

De senaste åren har SVT dock valt att rotera mellan kändisarna och årligen bytt ut nyårsuppläsaren.

Förra året var det skådespelaren Reine Brynolfsson som fick det hedersamma och prestigefyllda uppdraget i Tolvslaget på Skansen.

– Jag blev glad och hedrad av att få frågan om att läsa Nyårsklockan. Det känns speciellt att föra traditionen vidare och jag ska göra mitt bästa. Jag tycker mycket om Lord Tennysons dikt och den har ett budskap som är ständigt aktuellt, ett budskap som ger hopp om framtiden, sa han i ett pressmeddelande.

Reine Brynolfsson
Reine Brynolfsson läste förra årets Nyårsdikt i Tolvslaget på Skansen i SVT.

Reine Brynolfsson om tabben

Men det gick inte riktigt som Reine hade tänkt sig. Han läste dikten lite för snabbt och var klar cirka 45 sekunder före tolvslaget. Till Aftonbladet sa han att det inte blev ”helt lyckat”.

Annons

– Jag sa ett ord fel någonstans, det där med ”sorg”. Men det finns lite olika versioner av dikten och jag valde den här. Den kunde jag associera mest med, det var viktigt för mig.

SVT:s besked om årets Tolvslaget på Skansen

Vem som kommer läsa Nyårsdikten i år återstår att se. Förra året valde SVT att gå ut med beskedet 10 december och vill ännu inte avslöja vem som fått prestigeupppdraget i år.

”Det finns fortfarande inget besked om Tolvslaget på Skansen i SVT”, skriver SVT:s marknadsdesk i ett mejl till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons