Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s undantag för Fröken Snusk – för att bevara hemligheten

30 jan, 2024, 20:30 
Louise Wibergh Lenti
Nu ruckas det på reglerna för den omtalade artisten.
Annons
Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024Brand logo
Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024

Nu är årets upplaga av Melodifestivalen bara några få dagar bort. Lördagen den 3 februari ska de pastellfärgade ballongerna återigen viftas i publikhavet och en och annan tonartshöjning kommer uppmana till soffdans hemma i stugorna.

Liksom varje år präglas tävlingen av spänning och rubriker kring de deltagande artisterna. Någon som redan fått ordentligt med skriverier är den omtalade artisten Fröken Snusk.

Anklagas för fusk

Fröken Snusk är en persona skapad av musikproducenten Rasmus Gozzi. Det är även Rasmus som skriver alla låtar som Fröken Snusk sjunger. Låtarna har snabbt blivit virala succéer och spelades över 200 miljoner gånger bara under förra året.

Under vintern hamnade både Rasmus Gozzi och Fröken Snusk dock i blåsväder då flera av deras låtar plockades bort från Spotify. Musikjätten misstänkte att Gozzi köpt strömningar och på så sätt manipulerat statistiken på strömningstjänsten och valde därför att ta bort vissa låtar från plattformen, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Det gick flera veckor utan att händelsen kommenterades eller bemöttes men i slutet av januari valde Fröken Snusk till slut att bryta tystnaden. Hon dementerar tydligt och menar att varken hon eller Rasmus köpt streams.

– Jag vet ingenting om det. Jag har så klart pratat med Rasmus eftersom jag jobbar med honom. Han är ju min partner. Och han har sagt nej. Jag litar på honom eftersom jag har känt honom i flera år och han har aldrig ljugit för mig. Så jag litar på det han säger, säger Fröken Snusk till Aftonbladet.

SVT:s undantag för Snusk

En stor del av Fröken Snusks image är den rosa rånarluvan som hon alltid har på huvudet. Ingen får se vem det är som döljer sig där under.

Detta har ställt till det lite för SVT som behöver vara väldigt noggranna med säkerheten kring Melodifestivalsturnén. Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson berättar dock för Expressen att de kommer att göra ett undantag för Fröken Snusk och hjälpa henne med hemlighetsmakeriet.

– Hon kommer ju behöva identifiera sig så att vi vet att det är hon. Det kommer ske i ett annat rum, med en säkerhetsansvarig, så att vi kan säkerställa att hon är hon. Vi hittar lösningar så att hon kan delta, säger Gunnarsson.

Ett exempel på detta är artisternas passerbrickor. Alla medverkande artister behöver ha en passerbricka med sitt för och efternamn på för att kunna röra sig fritt inom produktionen. På Fröken Snusks passerbricka står det däremot kort och gott: Fröken Snusk.

Foto: TT

Annons