Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Talar äntligen ut om Ebba Buschs svek i relationen – därför tog det slut: "Hon har inte varit ärlig"

23 feb, 2024, 16:00 
Ebba Busch
Ebba Busch hängs ut som svikare i en ny skandalintervju!
Annons

Ebba Busch och Sara Skyttedal var länge vänner och förtrogna. Bilder där de glatt poserar ihop finns fortfarande kvar på Saras Instagram-konto.

5 saker du inte visste om Ebba BuschBrand logo
5 saker du inte visste om Ebba Busch

Men nu har allt förändrats. Det råder iskyla i relationen – och Sara har gått till frontalangrepp i en brutalt ärlig intervju med Aftonbladet.

Ebba Busch hängs ut som svikare i relationen

Konflikten mellan Ebba och Sara eskalerade när Ebba, som partiledare, valde att peta Sara som Kristdem0kraternas toppkandidat inför EU-valet. Ebba påstod att Sara hade haft kontakt med ett annat parti, Sverigedemokraterna.

Sara svarade med att hoppa av Kristdemokraterna helt och hållet och bli politisk vilde. Hennes relation och hennes vänskap med Ebba är ett minne blott.

Annons

– Jag tycker man borde hanterat det här på ett annat sätt som hade varit lite mer respektfullt, direkt och ärligt. Avsaknaden av just ärlighet oss sinsemellan är jag väldigt besviken på och jag hade väntat mig mer efter en sådan lång relation. Jag hade värdesatt att man varit rak och ärlig i stället för att gömma sig bakom andra människor, säger Sara till Aftonbladet och utvecklar kring varför hon är så besviken på Ebba och resten av partiledningen:

– Att man inte varit ärlig mot mig. Jag har levt i en tro att jag ska fortsätta med det här och har planerat en valkampanj och mitt privata liv utefter att jag har det här förtroendet. Samma dag som jag fick första signalen om att något inte var okej hade jag suttit med partiet och planerat mina turnébesök ute i landet.

Utspelet: "Ebba Busch ghostade mig"

Samtidigt ångrar Sara att hon började föra samtal med Sverigedemokraterna. Det hade dock sin förklaring i Ebbas beteende, menar hon.

– Uppenbarligen agerade jag förhastat. Förra sommaren var jag helt övertygad om att jag inte hade någon framtid i Kristdemokraterna. Medlemmarna hade sagt sitt och ville inte att jag skulle vara kvar och min partiledare ”ghostade” mig i veckor. Då tittade jag runt för att se vad jag skulle kunna göra framöver. Men uppenbarligen var inte dörren stängd då jag trots allt lyckades få förtroendet av partifullmäktige.

Annons