Tanya Roberts – pojkvännen fick alla att tro att hon var död

Tanya Roberts rapporterades som död och sörjdes av en hel värld. Men så kom plötsligt beskedet: Tanya var inte död!

Tanya Roberts är en skådespelare med en diger meritlista. Hon är kanske mest känd för tree roller.

Den första var som en av de brottsbekämpande pansarkvinnorna i kultserien Charlies änglar. Den andra som motspelare till Roger Moore i James Bond-filmen Levande Måltavla. Och den tredje, som introducerade henne för en yngre publik, kom i komediserien That 70's Show.

Med den här meritlistan var det inte konstigt att en hel värld sörjde när beskedet kom att Tanya Roberts avlidit vid 65 års ålder. Men Tanya är inte död.

Tanya Roberts är inte död – pojkvännen Lance O'Brien lurade alla

Den bisarra händelsekedjan inleddes på julafton, 24 december. Då kollapsade Tanya efter att varit ute på promenad med sina hundar. Hon fördes till det välkända sjukhuset Cedars-Sinai i Los Angeles och fick ligga med respirator.

Den 3 januari kom så nyheten att Tanya avlidit. Det sades att hennes pojkvän Lance O'Brien funnits vid hennes sida vid dödsögonblicket.

Kondoleanserna strömmade in, både från fans och Tanyas före detta kollegor.

"Jag var så ledsen när jag fick höra att Tanya Roberts gått bort. Hon var Bond-brud, en av Charlies änglar, och verkligen en fantastisk person att jobba med. Jag hade aldrig skådespelat förut och var, om jag ska vara ärlig, lite nervös. Men hon kunde inte varit mer vänlig", skrev Topher Grace, Tanyas motspelare i That 70's Show.

Men så kom den chockerande vändningen. Den amerikanska sajten TMZ rapporterade plötsligt att Tanya i själva verket var vid liv. Hon hade blivit felaktigt dödförklarad av sin presstalesperson.

Tanya Roberts – orden som förvirrade

Enligt TMZ kom den missvisande uppgiften direkt från Tanyas pojkvän, Lance O'Brien.

"Tanyas talesperson Mike Pingel berättar för oss att hennes pojkvän Lance var på sjukhuset i söndags när han såg Tanyas ögon stängas. Av någon anledning trodde han att hon var död, så han gick därifrån, förkrossad", skriver TMZ.

Lance hävdar själv att han inför det senaste besöket vid Tanyas sjukbädd hade fått höra från läkarna att hon var döende. Han tyckte själv att hon såg ut att "tyna bort" och lämnade sjukhuset utan att prata med en sjuksköterska eller läkare.