Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tar avstånd helt – efter Carolas fråga i SVT: ”Jättejobbigt”

23 jun, 2023, 07:00 

Författaren David Lagercrantz vill inte längre svara på frågan – efter Carolas beslut i Stjärnorna på slottet.

Annons

Sommaren 2021 hade Carola Häggkvist packat väskorna, tagit sig till Kristianstad och installerat sig på Bäckaskog Slott. Där skulle hon och fyra andra kändisar äntligen dela med sig av sina livshistorier.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Efter Stjärnorna på slottet berättade Carola om många fina samtal, skratt, tårar, starka känslor och god mat – men det fanns också viss kritik som hon ville rikta till SVT efter den intensiva inspelningen.

”Sista avsnittet är avklarat och jag sitter kvar med massa olika tankar och känslor just nu. (Som tex redigering och klippning av programmen som framställer oss antingen som det var IRL eller så blir det lätt lite osammanhängande med ologiska reaktioner & reflektioner som rycks loss lite snett ur sitt sammanhang. Kortas såklart ned. Inte helt lätt...)", skrev Carola.

David Lagercrantz, Marika Carlsson, Carola Häggkvist, Grynet Molvig och Per Andersson i Stjärnorna på slottet.

Ångern efter Carolas fråga i SVT

En annan som inte var helt nöjd med programmet var författaren David Lagercrantz. Han var förvisso inte kritisk mot själva inspelningen, mer hur han själv betedde sig och frågorna han svarade på.

Annons

När det var dags för hans dag, som Carola beskrev som ”fantastisk”, var den folkkära artisten väldigt nyfiken på författarens ekonomi – och hon drog sig inte för att fråga hur mycket han tjänat.

– Jag kanske har tjänat 100 miljoner på mina böcker, svarade David Lagercrantz.

David Lagercrantz: ”Jättejobbigt”

Uttalandet kom han att ångra djupt. Efter programmet beskrev David Lagercrantz svaret som ”jävligt korkat” och sa att det berodde på hans ”idiotiska transparens”.

Att David Lagercrantz ofta får frågor om sin ekonomi är inget nytt. Nästan i alla intervjuer han ställer upp i kommer frågor om hans personliga pengaflöde, säger han nu till Expressen.

– Det är skit. Det är jättejobbigt.

– Jag gjorde en intervju med en affärstidning nu och kände bara att jag håller på att kräkas. Hela hela tiden pengar och jag svarar på grund av att jag inte har det där politikersättet. Det är mitt sätt att vara: Jag svarar.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist frågar ut David Lagercrantz i Stjärnorna på slottet.

Foto: TT/SVT

Annons