Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tar över i Melodifestivalen – klart 10 dagar före första deltävlingen

23 jan, 2024, 20:18 
Nu bekräftar SVT ändringen i Melodifestivalen.
Annons

Miljontals svenskar bänkar sig varje år för att följa artisternas äventyr i Melodifestivalen – och varje år ser man till att rösta vidare sin favorit och förhoppningsvis hela vägen fram till Eurovision.

Gunilla Persson om att vinna MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson om att vinna Melodifestivalen

I år är inget undantag. Den 3 februari sänds den första deltävlingen från Malmö Arena, där det kommer bjudas på svängiga låtar, glittriga kläder och en miljö som osar starka dofter mello.

Sedan tidigare är det klart att det blir Carina Berg som får äran att agera programledare för den omtyckta musiktävlingen, något som hon så klart ser väldigt mycket fram emot.

Annons

– Välsignelsen är väl att jag är lite naiv. Men det är ett rutinerat gäng så jag känner att jag åker med, sa Carina Berg till SVT i samband med beskedet.

Carina Berg
Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024.

Ny programledare klar – SVT bekräftar

För den som är riktigt mellosugen erbjuder SVT även en halvtimmeslång sändning inför Melodifestivalen. Det programmet heter ”Förfest” och programleddes förra året av artisten Linda Bengtzing.

Hon är inte tillbaka i den rollen i år. I stället kommer programledaren och musikjournalisten Tina Mehrafzoon leda uppvärmningen inför Melodifestivalen, bekräftar nu SVT.

Annons

– Jag vill att det ska kännas lika kul och pirrigt för alla hemma i sofforna som för artisterna backstage. Med ”Förfest!” sätter vi tonen och vi sopar inte undan konfettin förrän vi kramat ut allt det bästa i vår ”Efterfest!”, säger Tina Mehrafzoon i ett uttalande.

Så blir upplägget inför och efter Melodifestivalen

Programmet kommer att sändas i flera kanaler: SVT Play, Youtube och Tiktok. Tina Mehrafzoon kommer där träffa artisterna och analysera snackisar från Melodifestivalen.

Annons

Efter tävlingen kommer hon dyka upp igen i programmet ”Efterfest”, där det bjuds på eftersnack från huvudsändningen.

Tina Mehrafzoon
Tina Mehrafzoon.

Foto: TT

Annons