Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor borta från succéprogrammet – SVT:s chockbesked

16 maj, 2023, 07:14 
Tareq Taylor

Tareq Taylor är inte med när nya säsongen av Stjärnorna på slottet spelas in.

Annons

Tareq Taylor är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Han vann en Kristallen i kategorin "Årets tv-personlighet" för Tareq Taylors matresa och har varit julvärd i SVT.

Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoriaBrand logo
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoria

Tareq Taylor försvinner från Stjärnorna på slottet

Men nu försvinner en av hans tyngsta uppdrag. Han kommer inte längre att vara kock i Stjärnorna på slottet.

– Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT i ett pressmeddelande.

Tareqs ersättare har redan utnämnts. Hon heter Frida Ronge och har, enligt pressmeddelandet, "skapat en egen fusion av japansk och nordisk matkultur". Hon har även vunnit utmärkelser som Silvermedalj i Seven Sushi Samurai i VM i London 2010, Årets Rising Star i White Guide 2013 och Karins Franssons Mentorpris i Årets Kock 2014.

Annons

De är med i Stjärnorna på slottet

Deltagarna då? Jo, det blir en stjärnfylld uppsättning, precis som vanligt.

Listan ser ut som följer: artisten Sanna Nielsen, stjärnkocken Marcus Samuelsson, programledaren och författaren Mark Levengood, artisten Caroline Af Ugglas och alpinikonen Pernilla Wiberg.

– Jag är så stolt och otroligt glad för den här bredden av stjärnor som kommer att dela med sig av sina livserfarenheter i Stjärnorna på slottet i år. Vi har tydligt märkt att det publiken framför allt vill se i programmet är personer som på något sätt gjort ett avtryck i Sverige, oavsett genre, och som har en historia som de vill dela med sig utav, säger Anna-Maria Nildén.

Vi vill bredda konceptet och ser en potential i att personerna kommer från olika områden, vilket kan skapa än mer intressanta möten. Stjärnorna som ställer upp är otroligt generösa och modiga. Och jag kan redan nu säga att många som tittar kommer bli gripna, inspirerade, imponerade och få nya perspektiv på livet.

Annons