Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor utsatt för hat – efter julvärdsbeskedet

29 okt, 2021, 14:00 

Tareq Taylor blir julvärd 2021 – ett besked som väckt oväntat stor ilska.

Annons
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."Brand logo
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Tareq Taylor blir årets julvärd 2021! Han var favorittippad av många, bland annat spelbolagen, ändå verkar SVT:s förfrågan ha kommit som en chock för Tareq själv.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på att köra av vägen. Sedan bröt jag samman, jag tycker det är ett sådant stort hedersuppdrag. Tårarna kom, det var som att trycka på en knapp. Jag var tvungen att lägga på och ringa upp igen, sa Tareq när han presenterades inför pressen i veckan.

Tareq Taylor utsatt för hat: "Vidrigt"

Tareq Taylor
Fine Tareq Taylor!

Tareq är en av Sveriges mest folkkära TV-kockar. Med sitt stora kunnande, blandat med rejäla doser charm och ödmjukhet, har han tagit många tittares hjärtan i besittning.

Särskilt populär blev 51-åringen efter SVT-programmet Tareq Taylors matresa. Här fick vi följa med Tareq, hans pappa Seif och lillebror Zafer på en resa till Jerusalem.

Annons

Ändå har Tareq fått utstå nedriga påhopp sedan det stod klart att han ska få vara julvärd. I flera av fallen har påhoppen haft rasistiska förtecken.

Samtidigt blir han också försvarad – och framlyft som ett ypperligt val för uppdraget.

"Att vissa rasistiska stollar drevar mot Tareq är ju vidrigt. Och smått komiskt. För mig personifierar han svenskhet, dess mest positiva sidor", skriver journalisten Kenan Habul.

"Bästa valet hittills. Mysgubbe. Rasseklicken är bara deprimerande förutsägbar", skriver journalisten Pernilla Ericson.

"Inte för att jag egentligen bryr mig det minsta om SVT:s julfirande öht. Men när nån rasisttant är jävlig mot Tareq Taylor då tänker jag banne mig titta lite för att visa mitt stöd", skriver forne SVT-profilen Johan Romin.

"Jag älskar julen"

Och Tareq känner säkert av kärleken som strömmat in från alla håll sedan han presenterades. Nu har han fullt upp med att planera sändningen den 24 december.

Annons

– Jag älskar julen. Och jag tycker att jul ska vara kul, så vi ska ha kul, sa han på presskonferensen.

– Jag får dela med mig av historier, jag har lite sköna julgrejer som jag och min bror hittat på. Vi ska leka och ha kul. Det är många som är ensamma till jul. Om vi inte kan samlas fysiskt, så kan jag förhoppningsvis vara ett sällskap.

Annons